Muizengif in blokvorm bestellen?

Wil je muizengif in blokvorm inzetten tegen muizen? Bij Pestor tref je verschillende soorten muizenblokken. Hulp nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Keuzestress? In onze top 5 muizengif vind je ongetwijfeld de beste muizengif voor jouw situatie.

Filter

Wat is muizengif in blokvorm?

Muizengif is effectief bestrijdingsmiddel dat kan worden ingezet tegen muizen. Biocide is giftig en zorgt ervoor dat muizen sterven. Muizengif in blokvorm is speciaal muizengif dat is afgestemd op het knaaggedrag van muizen.

Muizenblokken zijn gemaakt van krachtig gif meestal samengeperst in paraffine. Dit is een wasachtige stof waar muizen graag aan knagen. De vorm is dan ook zo gemaakt dat muizen de knaagtanden er eenvoudig in kunnen zetten.

Het voordeel van muizengif in blokken is dat het geschikt is om in te zetten in vochtige ruimtes. Het middel wordt namelijk niet snel aangetast door schimmel en vocht. Daarnaast is de vorm aangepast op het gebruik in bijvoorbeeld lokaasdozen.

Muizengif is een bestrijdingsmiddel dat in verschillende vormen voorkomt. Naast gifblokken is muizengif soms ook verkrijgbaar als muizenkorrels of muizenpasta.

Hoe werkt muizengif?

Voordat je begint met het bestrijden van muizen met biocide is het belangrijk om te weten hoe muizengif precies werkt. Zo kun je namelijk een goede keuze maken in het soort bestrijdingsmiddel dat je kunt inzetten. Het beste muizengif dat je kunt gebruiken verschilt namelijk per situatie. Over het algemeen kan er onderscheid worden gemaakt in twee soorten muizengif, namelijk: anticoagulantia en alfachloralose.

Anticoagulantia

Anticoagulantia zijn chemische bestrijdingsmiddelen die het bloedstollingsproces verstoren. In de volksmond worden dergelijke stoffen ook wel bloedverdunners genoemd. Het middel is zeer giftig en kan na opname van een kleine hoeveelheid dodelijk zijn voor kleine plaagdieren zoals muizen en ratten.

Muizengif op basis van anticoagulantia onderdrukt de natuurlijke stollingsneiging. De werkzame stoffen zorgen voor een tekort aan vitamine K. Hierdoor ontstaan interne bloedingen waardoor een muis uiteindelijk dood bloedt.

Het muizengif is aangepast op het voedingspatroon van muizen. De knaagdieren eten namelijk gedurende de hele dag door in kleine hoeveelheden. Doordat ze niet direct sterven van het voedsel zullen ze niet aasschuw worden en ervan blijven eten. Op het moment dat ze er genoeg van hebben gegeten zullen er van het vergif sterven. Dit wordt ook wel multi-dosis muizengif genoemd.

In muizengif waarin anticoagulantia zit verwerkt kunnen verschillende actieve stoffen zitten, te weten:

Het gebruik van een anticoagulans kent ook risico’s. Zo is het een biocide dat niet snel afbreekt. Hierdoor is het gif nog steeds werkzaam, ook nadat een muis is gestorven. Er bestaat kans op doorvergiftiging op het moment dat andere dieren vergiftigde muizen opeten. Vanwege de risico’s is muizengif op basis van anticoagulantia verboden vanaf 2023. Alleen professionele ongediertebestrijders mogen dit muizengif nog inzetten onder strikte voorwaarden.

Alfachloralose

Een alternatief voor anticoagulantia is muizengif met alfachloralose als werkzame stof. Het werkingsmechanisme van dit bestrijdingsmiddel is meer humaner. Zo werkt deze actieve stof in op het zenuwstelsel.

Wanneer een muis gif op basis van anticoagulantia heeft gegeten wordt het bewustzijn verlaagd. Bij de juiste dosis treedt uiteindelijk vergiftiging op. Op dat moment wordt het hypnotiserende effect omgezet in onderbewustzijn. Het middel zorgt er tevens voor dat de lichaamstemperatuur wordt verlaagd. Uiteindelijk sterft de muis aan onderkoeling. Omdat alfachloralose minder leed veroorzaakt dan andere werkzame stoffen is dit een relatief diervriendelijk bestrijdingsmiddel.

Wanneer gebruik je gifblokken?

Muizengif in blokvorm zijn samengeperste blokken in paraffine. De blokken zijn vochtbestendig en daardoor ideaal om te gebruiken in vochtige omgevingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vochtige zolders, kelders, waterkanten, riolen, enzovoort.

Gebruik geen muizengif buiten

Het is verboden om muizengif buitenshuis te gebruiken. Muizengif is per definitie giftig. In specifieke gevallen mogen alleen gecertificeerde bedrijven buiten biocide inzetten. Wanneer muizengif buitenshuis wordt ingezet bestaat er een kans op dat andere dieren zoals honden, katten, vogels of roofdieren de dode muizen opzetten. Zij kunnen hierdoor ziek worden en tevens overlijden. In dat geval is er sprake van doorvergiftiging.

Pas op bij het gebruik van biocide

Het gebruik van rodenticiden is gevaarlijk. Het gebruik van vergif brengt altijd risico met zich mee. Wij raden daarom aan om muizengif enkel te gebruiken in verzegelde lokaasdozen. Dit zorgt ervoor dat alleen muizen bij het vergif kunnen komen en dat er minder kans is op doorvergiftiging.

Wanneer je kinderen en/of huisdieren hebt is muizengif vaak extra gevaarlijk. Muizengif kan ook schadelijk zijn voor mensen. Lees voor het gebruik van biocide altijd eerst de verpakking.

Hoe gebruik je muizengif blokken?

Muizengif blokken zijn speciaal gemaakt voor het bestrijden van muizen. De vorm is zo aangepast, dat muizen gemakkelijk aan de gifblokken kunnen knagen. Daarnaast hebben de meeste blokken en gat in het midden. Hiermee kunnen de blokken veilig in een lokaasdoos worden geplaatst, door deze op de metalen spie te rijgen. Het gebruik een lokaasdoos is sterk aanbevolen. Zo voorkom je dat kinderen en/of huisdieren bij het gif kunnen komen.

Voordat je kunt beginnen met muizengif is het belangrijk om in kaart te brengen waar de muizen lopen. Er zijn verschillende signalen waaraan je muizen kunt herkennen. Zo kunnen bijvoorbeeld muizenkeutels en loopsporen erop duiden dat je last hebt van muizen.

Bij het gebruik van muizengif die je altijd voorzichtig te werk te gaan. Gebruik bij voorkeur altijd (rubber)handschoenen. Zo voorkom je dat bij het prepareren van het gif de menselijke geur achterblijft. Deze geur kan argwaan wekken, waardoor muizen mogelijk niet van het gif eten.

Plaats de muizengif blokken vervolgens in een lokaasdoosje en sluit deze met de sleutel af. Het beste kun je het voerdoosje plaatsen op plekken waar muizen lopen. Meestal is dit langs de muren of plinten.

Controleer dagelijks of er van het gif gegeten is. Op de gifblokken zijn duidelijke knaagsporen te vinden. Wanneer de gifblokken bijna op zijn dien je deze te vervangen voor nieuwe. Dit doe je net zolang totdat je geen last meer hebt van muizen.

Wanneer muizen niet meer van het gif eten, maar je nog wel signalen van muizen constateert kan het zijn dat muizen resistent voor het gif zijn geworden. In dat geval is het advies om over te schakelen naar gif op basis van een andere actieve stof.

Direct muizen gifblokken bestellen?

Wil je muizenblokken inzetten bij het bestrijden van een muizenplaag? Bij Pestor bestel je eenvoudig online de beste muizengif in blokvorm.

Ons assortiment wordt gekenmerkt door het brede aanbod in verschillende soorten muizengif. Zo vind je bij ons muizengif van topmerken zoals: BSI, KB Home, Protect Home en Luxan.

Niet wat je zocht?

Bij Pestor vind je alles wat je nodig hebt voor het bestrijden van plaagdieren.