Muizengif op basis alfachloralose van bestellen?

Wil je muizen bestrijden met muizengif? Bij Pestor vind je verschillende soorten muizengif met de werkzame stof alfachloralose. Hulp nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Keuzestress? In onze top 5 muizengif vind je ongetwijfeld de beste muizengif voor jouw situatie.

Filter

Wat is alfachloralose?

Alfachloralose is een chemische verbinding dat als werkzame stof kan worden gebruikt in muizengif en rattengif. Het middel is een chloorhoudend derivaat van glucofuranose. Alfachloralose is zeer giftig en werkt bewustzijnsverlagend tegen muizen en ratten. Het middel is ook bekend onder de naam chloralose.

Hoe werkt alfachloralose?

De stof alfachloralose werkt in op het centraal zenuwstelsel. Bij kleine zoogdieren zoals muizen en ratten vertraagt de stof de stofwisseling.

Eerst werkt het middel hypnotiserend. Wanneer er voldoende van de stof is opgenomen verliezen de dieren het bewustzijn. Vervolgens verlaagd het middel de lichaamstemperatuur. Dit zorgt ervoor dat muizen uiteindelijk in coma raken waarna ze vervolgens sterven aan onderkoeling.

In tegenstelling tot andere biocide is alfachloralose een relatief diervriendelijke manier om muizen te vergiftigen. Andere werkzame stoffen op basis van anticoagulantia zorgen voor een interne bloedingen. Door het bloedstollingsproces te verstoren bloeden muizen uiteindelijk dood. Hierdoor gaan muizen vaak een langzame en pijnlijke dood tegemoet. Bij alfachloralose zijn muizen niet bij bewustzijn.

Is muizengif met alfachloralose gevaarlijk?

Rodenticide zijn vrijwel altijd giftig. Hierdoor zit er aan het gebruik altijd risico’s. Bestrijdingsmiddelen kunnen ook voor mensen gevaarlijk zijn. Het is daarom aanbevolen om altijd de bijsluiter en/of handleiding te lezen de aanwijzingen precies op te volgen.

Vroeger werd alfachloralose bij volwassene als slaapmiddel gebruikt. Een kleine hoeveelheid is voldoende om de neurologisch werking op gang te brengen. Het middel is echter ook gevaarlijk. Bij een overdosis kunnen de effecten evolueren naar een coma, die gepaard kan gaan met ademhalingsonderdrukking.

Voor het gebruik van muizengif op basis van alfachloralose dient altijd een lokaasdoos gebruikt te worden. Een voerdoosje kan alleen met een sleutel worden opengemaakt. Zo voorkom je dat huisdieren en/of kinderen in aanraking kunnen komen met het muizengif. De openingen in het lokaasdoosje zijn zo ontworpen dat alleen muizen naar binnen kunnen lopen.

Om de risico’s van alfachloralose te beperken zijn er wel wet- en regelgeving voor het gebruik ervan. Zo dient voor het gebruik als biocide kleurstof en bitterstof worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat kinderen en huisdieren die het vergif in de mond nemen worden afgeschrikt door de bittere smaak. Daarnaast is de maximale concentratie alfachloralose in muizengif maximaal 4% (40 gram per kilogram).

Hoe snel werkt gif met alfachloralose?

Muizengif met alfachloralose heeft een zeer snelle werking. Na het eten van het gif zullen muizen vrijwel direct verward raken en direct sterven. Anders dan bij muizengif op basis van anticoagulantia is een eenmalige consumptie voldoende. Hierdoor is alfachloralose als werkzame stof een stuk diervriendelijker dan zogeheten multi-dosis vergiften.

Mag alfachloralose worden gebruikt tegen muizen?

Het is toegestaan om bestrijdingsmiddelen met alfachloralose in te zetten om muizen te verdelgen. De Europese Commissie heeft alfachloralose opgenomen in de lijst van toegelaten biociden.

Een alternatief voor muizengif op basis van alfachloralose zijn anticoagulantia. Deze soorten muizengiffen zijn echter vanaf 2023 verboden voor particulier gebruik. Anticoagulantia vormen namelijk een groot risico op doorvergiftiging. Andere dieren zoals kleine zoogdieren, roofvogels, katten en honden kunnen dode muizen opeten en hierdoor vergiftigd raken. Het gebruik van muizengif met alfachloralose als werkzame stof is na dit verbod op muizengif nog wel toegestaan.

Niet wat je zocht?

Bij Pestor vind je alles wat je nodig hebt voor het bestrijden van plaagdieren.