Anti-muggen stekker

Wordt je lastig gevallen door muggen? Deze vliegende insecten kunnen erg vervelend zijn. Om deze plaaginsecten te bestrijden zijn er verschillende middelen die kunnen worden ingezet. Een populair bestrijdingsmiddel tegen muggen is een anti-muggenstekker.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een anti-muggenstekker. Je leest precies welke soorten muggenstekkers er zijn en wanneer deze het beste kunnen worden ingezet. Daarnaast leggen we uit hoe je de apparaten kunt gebruiken voor een effectieve aanpak tegen muggen. Tot slot vertellen we welke alternatieven er zijn.

Wil je direct aan de slag met het bestrijden van muggen? In onze webshop vind je vrijwel alles wat je nodig hebt voor een snelle en effectieve bestrijding.

Heb je last van muggen?

Muggen kunnen veel overlast veroorzaken. Het gezoem in het holst van de nacht kan een goede nachtrust flink verstoren. Bovendien kunnen muggen vervelend steken. Als gevolg hiervan kunnen muggenbulten ontstaan die enorm kunnen jeuken en irriteren.

De aanwezigheid van muggen kan een risico vormen voor de gezondheid. Muggen kunnen namelijk besmet zijn met ziekteverwekkers. Deze kunnen worden overgedragen op mensen (en huisdieren) waardoor je ziek kunt worden.

Om muggen te bestrijden zijn er verschillende middelen die kunnen worden ingezet. Zo kun je bijvoorbeeld vliegen- en muggenspray of insectenvallen gebruiken bij de bestrijding. Daarnaast is ook een anti-muggenstekker een populair bestrijdingsmiddel om de overlast van muggen tegen te gaan.

Zelf plaagdieren bestrijden?

In het gratis stappenplan leggen we precies uit hoe je zelf snel & effectief plaagdieren kunt bestrijden.Download het stappenplan »

Wat is een anti-muggenstekker?

Een anti-muggenstekker is een elektrisch apparaat dat kan worden gebruikt om muggen te bestrijden. Er zijn verschillende muggenstekkers verkrijgbaar. In de regel kan onderscheid worden gemaakt tussen een muggenstekker op navulling, muggenstekker op hoogspanning en ultrasone muggenstekker. Elk type apparaat heeft ook zijn eigen werking en zo zijn voor- en nadelen.

Muggenstekker met navulling

Een traditionele anti-muggenstekker werkt op basis van pyrethroïden. Dit is een chemisch middel dat in veel soorten insecticide wordt gebruikt. De werkzame stof zorgt ervoor dat het zenuwstelsel overprikkeld raakt. Bij voldoende opname van het zenuwgif is het middel dodelijk voor insecten, zoals muggen. Pyrethroïden kunnen bij normaal gebruik veilig worden ingezet.

Wanneer een anti-muggenstekker in het stopcontact zit, dan wordt een geurloze nevel verspreid. De damp in de lucht zorgt ervoor dat aanwezige muggen worden besmet met de werkzame stof. Dit heeft de dood tot gevolg. De werkzame stof treedt snel in werking, waardoor de mug snel sterft.

 • Ideaal voor tijdens het slapen
 • De werkzame stof heeft een langdurige werking
 • De muggenstekker is vaak herbruikbaar door de navulling
 • Niet geschikt bij kinderen jonger dan 2 jaar

Muggenstekker op hoogspanning

Er zijn ook muggenstekkers die werken op hoogspanning. Sommige apparaten verspreiden een geur om muggen aan te trekken. Er zijn ook stekkers met een blauwe lamp of die UV-straling gebruiken om muggen te lokken. Doordat het apparaat onder hoogspanning staat worden de insecten geëlektrocuteerd. Het apparaat kan ook voorzien zijn van een kleefplaat waaraan insecten blijven plakken.

 • Milieuvriendelijk en gifvrij
 • Veilig voor kinderen en/of huisdieren
 • Werkt ook tegen andere insecten
 • De lamp geeft ‘s nacht licht wat sommige mensen vervelend vinden
 • De kleefplaat dient af en toe vervangen te worden

Ultrasone muggenstekker

Een ultrasone muggenstekker is een elektrisch apparaat dat ultrasone geluidsgolven uitzendt. Ultrasoon geluid heeft een zeer hoge frequentie. Deze hoge tonen zijn voor het menselijk gehoor niet waarneembaar. Het ultrasone geluid is voor muggen erg irritant. Hierdoor zorgt een ultrasone muggenstekker ervoor dat het muggen afschrikt, waardoor je het kunt gebruiken om muggen mee te verjagen.

 • Diervriendelijke bestrijdingsmethode
 • Werkt ook tegen andere insecten
 • Onhoorbaar mensen en/of huisdieren
 • Geschikt voor slechts één ruimte

Wanneer gebruik je een muggenstekker?

In principe zijn muggen het hele jaar aanwezig. Als het koud wordt in de winter dan gaan de muggen in een winterslaapmodus. Dit wordt ook wel een diapauze genoemd. Je hebt daarom in deze periode minder last van muggen. Het muggenseizoen begint doorgaans in april en is meestal in september weer afgelopen. In augustus zijn er vaak de meeste muggen aanwezig.

Overdag verstoppen muggen zich op donkere en beschutte plekken. Als de avond valt komen de muggen weer tevoorschijn. Muggen zijn met name ‘s nachts actief. Dit kan erg vervelend zijn als jij net ligt te slapen. Het gezoem van de vliegende insecten kan een slaapverstorende factor zijn, waardoor je minder aan slapen toekomt.

Een anti-muggenstekker is met name geschikt om muggen in de slaapkamer te bestrijden. Zo kun je voorkomen dat je in je slaap wordt gestoken. Er zijn diverse merken die een anti-muggenstekker op de markt hebben gebracht, waaronder BSI, Vapona, HG, Roxasect en Luxan. Welke stekker je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Een muggenstekker kan ook overdag worden gebruikt. Echter zijn er dan minder muggen aanwezig, waardoor er ‘s nachts nog steeds muggen aanwezig zijn. Daarom raden we aan om het apparaat ook ‘s nachts in het stopcontact te laten zitten.

Hoe gebruik je een anti muggen stekker?

Een muggenstekker is erg eenvoudig in gebruik. Om een muggenstekker effectief te gebruiken zijn hier een aantal belangrijke richtlijnen.

 • Verwijder de dop van het flesje als je gebruikmaakt van een muggenstekker met navulling. Draai vervolgens het flesje stevig aan in het apparaat totdat deze goed vastzit.
 • Plaats de muggenstekker in het stopcontact in de buurt waar je slaapt. De ideale hoogte is circa 1,5 meter boven de grond. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die de geur of het geluid kunnen blokkeren.
 • Laat de muggenstekker continu werken. Sommige fabrikanten adviseren het apparaat 2 uur voordat je gaat slapen in het stopcontact te doen. Onze ervaring is dat er minder muggen zijn als je het apparaat ook overdag in het stopcontact laat zitten.
 • Controleer regelmatig of er voldoende vloeistof in het flesje zit. Als deze op is, dien je het flesje te verwijderen en een nieuw flesje in het apparaat te draaien. Als je een lijmplaat gebruikt dient deze vervangen te worden wanneer deze vol is.

Wat zijn de alternatieven?

Een anti-muggenstekker is met name effectief om muggen uit de woonkamer of slaapkamer te verjagen. Toch zijn er ook andere plekken waar je last kunt hebben van een muggenplaag. Daarom raden wij aan om altijd meerdere bestrijdingsmiddelen tegelijk in te zetten. Dit zorgt er namelijk voor dat je de kans op een succesvolle bestrijding aanzienlijk vergroot.

Er zijn verschillende alternatieven voor een muggenstekker die kunnen worden ingezet bij de bestrijding van muggen. Niet alle alternatieven kunnen zowel binnen als als worden gebruikt. We maken daarom onderscheid tussen het bestrijden van muggen binnenshuis en buitenshuis.

Muggen in huis bestrijden

Om muggen in huis te bestrijden is muggenspray een zeer effectief middel. Afhankelijk van de hoeveelheid kan dit middel zowel een verjagende als dodende werking hebben. De spray kan gericht worden aangebracht en is doorgaans wekenlang effectief. Daarnaast zijn ook raamvallen erg effectief om muggen te bestrijden. De kleefstrip zorgt ervoor dat muggen blijven plakken als ze er tegenaan vliegen.

Muggen in de tuin

In de tuin kunnen muggen ook vervelend zijn. Met name bij een barbecue of als je op een warme zomeravond op het terras zit kunnen ze veel overlast veroorzaken.

Een effectieve methode om muggen in de tuin te bestrijden zijn vliegenvallen. Deze zijn voorzien van aantrekkelijk lokstof die ervoor zorgen dat de muggen de val invliegen. Eenmaal binnen zitten ze opgesloten en kunnen ze er niet meer uit.

Een ander alternatief zijn geurzuilen. Deze verspreiden een geur die voor verschillende soorten insecten, waaronder muggen, erg onaangenaam is. Deze geuren zijn voor mensen en huisdieren niet waarneembaar. Hierdoor is dit middel ideaal om buitenshuis te gebruiken om muggen op afstand te houden.

Het onderstaande product is toegevoegd aan je winkelwagen:

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 381 reviews.