Hoe gebruik je lokmiddelen?

Lokmiddelen kun je gebruiken voor het bestrijden van muizen en ratten. Van nature hebben zowel muizen als ratten slecht zicht, hierdoor gaan ze vooral af op instinct, gehoor en geur. Met het juiste lokmiddel kun je deze plaagdieren dan ook aantrekken. Belangrijk om te weten is dat lokaas geen vergif is. De plaagdieren gaan dus niet dood wanneer ze van het lokmiddel eten. Voor een dodelijke bestrijding van muizen raden wij muizenvergif aan. Ratten mogen wettelijk gezien niet met gif worden bestreden.

Hoe gebruik je lokmiddelen?

Plaagdieren eten verschillende soorten voedsel die in sommige gevallen als lokaas kunnen worden ingezet. Een bekend lokmiddel is kaas om muizen aan te trekken. Echter zijn muizen (en ratten) ook dol op granen, peulvruchten, noten, zaden, vet, boter, spek en voedsel met veel suiker zoals snoep. Daarnaast eten plaagdieren ook groente en fruit zoals bessen, bananen, perziken, meloen, appels, citroen, citrusvruchten en vijgen. Het nadeel van natuurlijke lokmiddelen is dat ze kunnen rotten. Daarom adviseren wij altijd professioneel lokstof in vloeibare of tabletvorm.

Als je aan de slag gaat met lokstof is het gebruik van (rubber)handschoenen aanbevolen. Anders bestaat er de kans dat er menselijke geuren op het lokaas komen. Muizen en ratten hebben een sterk reukvermogen, waardoor dit een afschrikkend effect kan hebben.

Wanneer gebruik je lokmiddelen?

Lokaas kan in verschillende situaties worden gebruikt. De meeste mensen die last hebben van muizen gebruiken lokmiddelen voor het vangen van muizen en ratten. Zo kan lokstof bijvoorbeeld worden gebruikt in een diervriendelijke muizenval of rattenvangkooi. Muizen kunnen zo gemakkelijk in de val lopen, waarna ze kunnen worden uitgezet in de natuur.

Lokmiddelen kunnen ook worden ingezet in muizenklemmen en rattenklemmen. Een traditionele muizen- of rattenval is in combinatie met goed lokstof is een dodelijke combinatie.

Welk lokmiddel kun je het beste gebruiken?

Het lokaas dat je het beste kunt gebruiken is per situatie verschillend. Sommige soorten plaagdieren slaan namelijk sneller aan op bepaalde lokmiddelen. Het is daarom altijd een kwestie van uitproberen van het juiste lokmiddel. De meeste professionele ongediertebestrijders maken gebruik van Provoke, Nara of Rotech als lokaas.

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 381 reviews.