Muizengif op basis brodifacoum van bestellen?

Muizengif op basis van brodifacoum werkt effectief tegen muizen. De werkzame stof werkt snel en er is slechts een kleine hoeveelheid nodig. Hulp nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Let op: muizengif op basis van brodifacoum wordt niet meer toegelaten. De laatste voorraad mogen we nog uitverkopen. Het muizengif kan tot december 2023 worden gebruikt. Vanaf dan is het alleen nog toegestaan om muizengif op basis van alfachloralose te gebruiken.

Filter

Wat is brodifacoum?

Brodifacoum is een werkzame stof dat kan worden gebruikt als vergif om muizen en ratten te bestrijden. Het is een laaggedoseerd antistollingsmiddel van de tweede generatie. Brodifacoum is geschikt als bestrijdingsmiddel als knaagdieren resistent zijn voor andere biocide van de tweede generatie, zoals bromadiolon of difenacoum.

De stof brodifacoum is een cumarinederivaat. Dit is een groep van cumarine afgeleide stoffen die een vergelijkbare werking hebben. Cumarinederivaten zijn berust op het tegengaan van de bloedstolling door diverse stollingsfactoren te verhinderen.

Brodifacoum is één van de meest gebruikte biocide voor het bestrijden van kleine knaagdieren, zoals muizen en ratten.

Hoe werkt brodifacoum?

Brodifacoum is een anticoagulans. Anticoagulantia zijn antistollingsmiddelen die de natuurlijke stollingsneiging van bloed tegengaan. In de volksmond wordt dit ook wel een bloedverdunner genoemd. In werkelijkheid wordt het bloed niet perse dunner, wel stolt het minder snel.

Anticoagulantia wordt als geneesmiddel bij mensen ingezet. Onder andere voor het bestrijden van trombose. Daarnaast zijn anticoagulantia tevens geschikt om als bestrijdingsmiddel in te zetten om plaagdieren te verdelgen.

Brodifacoum is een stof dat is afgeleid van cumarine. Het werkingsmechanisme van deze stof berust op het tegengaan van de werking van vitamine K. Vitamine K is een vetoplosbare vitamine die ervoor zorgt dat het bloed stolt. Bij een tekort aan Vitamine K kan de bloedstolling te langzaam waardoor bloedingen kunnen ontstaan.

Cumarinederivaten als brodifacoum hebben tevens een effect op andere belangrijke stollingsfactoren. Dit zorgt er uiteindelijk voor een remmende werking op de bloedstolling door de productie van stollingsfactoren te blokkeren.

Werkt brodifacoum tegen muizen?

Om muizen te bestrijden kan muizengif worden ingezet. In muizengif kan brodifacoum als werkzame stof zijn toegevoegd. Bij een kleine opname kan het middel al dodelijk zijn.

Brodifacoum werkt zeer effectief bij het bestrijden van muizen. Een enkele inname kan al fataal zijn. Er is dan ook slechts een kleine hoeveelheid van de werkzame stof nodig alvorens de symptomen zichtbaar zijn.

Bestrijdingsmiddelen met brodifacoum zorgen ervoor dat er een bloedstolling wordt veroorzaakt bij muizen of ratten. Doordat het bloed dunner wordt ontstaan er interne bloedingen. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat een muis of rat dood bloedt.

Brodifacoum komt voor in verschillende soorten muizengif, namelijk: muizenpasta, muizenkorrels en muizen gifblokken.

Het voordeel van brodifacoum is dat (met name de tweede generatie) muizen niet snel resistent worden voor deze werkzame stof.

Het middel is namelijk afgestemd op het eetpatroon van muizen. Muizen eten steeds in kleine hoeveelheden. Wanneer ze niet ziek worden eten ze meer van het voedsel. Muizengif met brodifacoum is hierop afgestemd. Hierdoor wordt dit bestrijdingsmiddel ook wel een multi-dosis gif genoemd.

Is muizengif met brodifacoum gevaarlijk?

Muizengif is zeer giftig. Het is niet alleen schadelijk voor muizen. Het kan ook een nadelige invloed hebben op de gezondheid van mensen en andere dieren.

Brodifacoum is een middel dat niet snel wordt afgebroken. Dit zorgt ervoor dat de stof nog steeds giftig kan zijn nadat de muis is overleden. Wanneer andere dieren de muis opeten kunnen zij ook vergiftigd worden. Hierdoor is er met muizengif op basis van brodifacoum kan op doorvergiftiging. Vanaf 2023 zal het gebruik van anticoagulantia, waaronder brodifacoum, worden verboden voor particulier gebruik.

Muizengif kan ook gevaarlijk zijn voor mensen. Daarom adviseren wij altijd om gebruik te maken van (rubber)handschoenen bij het prepareren van het gif. Daarnaast is het aanbevolen om gebruik te maken van een muizenlokdoos. Dit zorgt ervoor dat alleen muizen bij het gif kunnen komen. Zo voorkom je dat kinderen en/of dieren in aanraking komen met het vergif. Gebruik daarbij alleen muizengif in huis. Het is bij wet verboden om muizengif buitenshuis in te zetten.

Lees bij het gebruik van muizengif op basis van brodifacoum altijd eerst de verpakking en/of de bijsluiter. Hierop vind je de meest actuele informatie om het muizengif zo veilig mogelijk in te zetten bij het bestrijden van muizen.

Niet wat je zocht?

Bij Pestor vind je alles wat je nodig hebt voor het bestrijden van plaagdieren.