Hoe gebruik je een insectenverjager?

Voordat je begint met het verjagen van insecten is het belangrijk om te weten van welke soort insect je last hebt. Niet alle insectenverjagers zijn geschikt om alle soorten insecten mee te verjagen. Over het algemeen kan er onderscheid worden gemaakt tussen kruipende insecten en vliegende insecten.

Ultrasone insectenverjager

Een ultrasone insectenverjager is uitsluitend geschikt voor kruipende insecten. Een ultrasone verjager is geschikt voor insecten zoals: bedwants, bloedluis, kakkerlakken en spinnen.

Een ultrasone insectenverjager zendt geluiden uit met een frequentie tussen de 15 en 65 kHz. Dit ultrasoon geluid ligt boven de menselijke geluidsdrempel. Hierdoor zijn deze tonen niet waarneembaar voor mensen. In sommige gevallen kun je een lichte pieptoon horen. Deze is niet schadelijk voor kinderen en huisdieren.

Het is goed om te weten dat ultrasoon geluid niet grote objecten en muren heen kan. Bij het gebruik van een ultrasone verjager dien je voor elke ruimte een aparte verjager in te zetten.

Een ultrasone insectenverjager kun je als volgt gebruiken:

  • Kies de ruimte waar je de insecten wilt verjagen
  • Maak de ruimte zo vrij mogelijk
  • Plaats het apparaat in het stopcontact
  • Zorg ervoor dat de verjager ongeveer een meter boven de vloer hangt

Harde oppervlakken zoals wanden, vloeren en plafonds geleiden de geluidsgolven.
Daarnaast dempen zachte oppervlakken, zoals gordijnen, textiel en vloerbedekking de geluidsgolven.

Insectenventilator

Een insectenventilator is alleen geschikt voor het verjagen van vliegende insecten. Zowel fruitvliegjes, muggen, vliegen, wespen, razen en rouwvliegjes kun je met een insectenventilator op afstand houden.

Een apparaat leent zich uitstekend om insecten bij voedsel en dranken vandaan te houden. De rotorbladen zorgen voor een wervelwind die ervoor zorgt dat de insecten worden weggejaagd. Hierdoor is een insectenventilatorideaal als je gaat koken, barbecueën of picknicken.

Het verjagen van insecten met een ventilator is betrekkelijk eenvoudig. Het apparaat kun je als volgt gebruiken:

  • Doe de AA-batterijen in het apparaat of zorg dat de accu is opgeladen
  • Plaats de verjager op een stabiel en horizontaal oppervlakte
  • Zorg ervoor dat de nabije omgeving vrij is, zodat de vleugels kunnen bewegen
  • Zet het apparaat aan door de knop in te drukken

We raden aan om een insecten ventilator uitsluitend te gebruiken buiten het bereik van huisdieren en/of kinderen. De vleugels zijn over het algemeen gemaakt van zachte materialen. Daarnaast stopt het apparaat automatisch op het moment dat het rotorblad een object raakt.

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 381 reviews.