Veelgestelde vragen over de Goodnature ratten- en muizenval

De Goodnature ratten- en muizenval maakt gebruik van niet-giftig lokstoof en doodt ongedierte op een humane methode. De CO2 patroon hoeft tussentijd niet worden vervangen. Hierdoor kan de innovatieve ratten- en muizenval 24 keer automatisch worden getriggerd.

Op deze pagina vind je de meest gevelde vragen over de Goodnature ratten- en muizenval. Heb je hulp nodig of kom je ergens niet uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Veelgestelde vragen

Wanneer de Goodnature ratten- en muizenval buitenshuis wordt gebruikt is er niet altijd een dode muis of rat onder te val te vinden. In de natuur komt het vaak voor dat andere dieren de gestorven ongedierte weghalen en opeten. Hierdoor zie je niet alle ongedierte die door de Goodnature val zijn gedood. Zo kunnen ratten, katten, volgens, zijnen en honden de dode dieren onder de val weghalen. Om toch een beeld te krijgen hoe vaak de val geactiveerd is wordt een digitale teller meegeleverd.

Door de Goodnature ratten- en muizenval te testen weet je of er nog CO2 in het patroon zit. Het CO2 patroon dient elke 6 maanden vervangen te worden of nadat de Goodnature val 24 keer is getriggerd. De Digital Strike Counter geeft een goede indicatie of het CO2 patroon aan vervanging toe is.

De Goodnature ratten- en muizenval wordt geleverd met een automatische lokmiddelpomp. Dit maakt het makkelijk om ratten en muizen constant onder controle te houden. De lokfstofpomp is een automatisch werkend systeem, zodat je de val minder vaak hoeft te controleren.

  1. Haal de afdekkap van de Goodnature val
  2. Verwijder de punt om de de lokmiddelpomp te activeren
  3. Duw de lokmiddelpomp in de afdekkap
  4. Verwijder de dop van de lokmiddelpomp
  5. Plaats een beetje van het lokmiddel onder de Goodnature val
  6. Plaats de afdekkap weer op de Goodnature val

Zodra de lokmiddelpomp is geïnstalleerd en geactiveerd geeft deze gedurende 6 maanden lokmiddel af. Het lokmiddel werkt doorgaans het beste als deze vers is.

Om er zeker van te zijn dat je val niet defect is kun de de Goodnature val het beste even testen. Om de val te testen steek je een stevig en langwerpig voorwerk (zoals een pen of takje) in de richting van de lokstofhouder. Vervolgens duw je de trigger (metalen staafje) naar de zijkant. Vervolgens blaast de stomper met een knal waarna deze langzaam terugtrekt. Houdt je handen altijd uit de buurt van de ingang van de val. In de meeste vallen heb je alleen een nieuw CO2 patroon nodig op het moment dat de stomper niet blaast. Mocht de Goodnature val na het testen niet werken neem dan gerust contact met ons op.

We raden het af om de Goodnature ratten- en muizenval ter verplaatsen op het moment dat deze is geactiveerd. Ontgas eerst de val en test of deze niet meer onder druk staat. Zodra je dit hebt gedaan kun je val veilig verplaatsen.

Let er bij het ontgassen op dat de val nog steeds onder druk kan staat zodra de CO2 patroon is verwijderd. De resterende opname kan vrij worden gemaakt door de val handmatig te triggeren. Dit kun je doen door met een stevig voorwerp de trigger aan de binnenzijde te bewegen. Pas op dat je handen niet in de buurt van de opening zitten wanneer je dit doet.

Als je een muis of rat hebt gevangen kun je dit herkennen doordat het lijk onder de val ligt. Soms kunnen er zelfs meerdere muizen of ratten onder de val liggen.

Wanneer je de Goodnature ratten- en muizenval binnenshuis hebt gebruikt raden we aan om de plaagdier zo snel mogelijk te verwijderen. Het dode dier kan namelijk een onaangename geur verspreiden. Raak een dode rat of muis nooit met je blote handen aan. Draag altijd (rubber)handschoenen. Een muis en rat kunnen namelijk ziektes bij zich dragen. Het dode plaagdier kan ik een afgesloten zak worden gedeponeerd bij het vuil.

Bij het gebruik van de val buitenshuis kun je de gevangen rat of muis tevens verwijderen. Het is ook mogelijk om het dier te laten liggen totdat een ander dier het weghaalt of langzaam verteert. Let er op dat er geen kinderen bij het kadaver kunnen komen.

Voor een constante controle raden we aan om de val preventief in te blijven zitten. Zodoende voorkom je dat ratten en/of muizen opnieuw binnenvallen. Vergeet niet om het CO2 patroon en de lokstofpomp om de 6 maanden te vervangen.

Als je huisdieren hebt dien je altijd voorzichtig te werk te gaan met de Goodnature ratten- en muizenval. De val maakt namelijk geen onderscheid tussen verschillende soorten dieren. In veel gevallen is het aanbevolen om de blocker te gebruiken. Deze kan eenvoudig op de Goodnature val worden bevestigd. De blocker is zo ontworpen om alleen specifieke diersoorten aan te pakken. Zo voorkomt de blocker dat er vogels in de val kunnen komen. Daarnaast kunnen kleine huisdieren zo niet in de val lopen.

Als je muizen en ratten wilt bestrijden op een groot oppervlakte is het raadzaam om meerdere vallen tegelijk in te zetten. De vuistregel is om twee Goodnature ratten- en muizenvallen per hectare in te zetten. Het advies is om de vallen op afstand van ongeveer 50 meter van elkaar te plaatsen.

Van origine is de Goodnature val ontworpen om bedreigde dieren in het wilt te beschermen door het verminderen van ongedierte zoals muizen en ratten. Alle bestrijdingsmethode brengen enige vorm van risico met zich mee. Deze is verschillend per locatie. Daarom dient per situatie worden bekeken of het raadzaam is om een Goodnature val in te zetten tegen muizen of ratten.

Om te voorkomen dat beschermde dieren in het wild of andere dieren worden verwondt of gedood is het belangrijk om de val op de juiste wijze te gebruiken. Lees daarom voor gebruik altijd de handleiding om te zien hoe de val veilig kan worden geïnstalleerd. In veel gevallen kan het monteren van de blocker een oplossing zijn om te voorkomen dat ongewenste dierensoorten in de val lopen.

Als je al weet dat je last hebt van een ratten- of muizenplaag kan het soms toch raadzaam zijn om de detectorkaarten in te zetten. De Goodnature detectiekaarten helpen om na te gaan waar ratten en muizen zich veilig voelen om te eten. Als de kaarten zijn aangevreten weet je precies op elke plaats je de Goodnature val moet plaatsen. In sommige vallen is dit een andere plek dan waar je de plaagdieren hebt gezien of gehoord.

Op voedselrijke plaatsen heeft het vangen van ratten en/of muizen vaak extra inspanning nodig. De plekken waar je plaagdieren ziet of hoort zijn niet altijd de beste vallocaties. Om de juiste plek te vinden raden wij aan om gebruik te maken van de detectiekaarten.

Vaak helpt het om de routine van muizen en ratten te verstoren door de toegang tot voedselbronnen te beperken. Als er weinig alternatieve voedselbronnen in de buurt van de val aanwezig zijn is de kans groter dat de plaagdieren aanslaan op de Goodnature val.

De Goodnature Digital Strike Counter is een activatie teller. Op deze manier weet je hoe vaak de val is getriggerd, zonder dat je zelf hoeft te tellen. De teller schuift over het CO2 patroon en is eenvoudig te controleren en opnieuw in te stellen. De Digital Strike Counter houdt de telling bij van 0 tot 99. Zodra de teller 24 heeft bereikt weet je dat het CO2 patroon vervangen dient te worden.

Als je de Goodnature val buiten in gebruik hebt zie je niet altijd het aantal dode dieren onder de val liggen al op de teller staat. Dit komt omdat dode dieren worden weggeroofd door andere dieren. Zo eten honden, katten, volgens of andere plaagdieren de dode op of nemen ze mee.

De batterij gaat ongeveer vijf jaar mee. De Digital Strike Counter is het grootste gedeelte van de tijd inactief. Hierdoor heeft het apparaat niet altijd energie nodig. Er wordt alleen stroom gebruikt op het moment dat de val wordt geactiveerd of als je de telling controleert.

Als de teller op “0” blijft staan kan dit meerdere oorzaken hebben. Allereerst is het belangrijk om te controleren of de Digital Strike Counter goed op het CO2 patroon is bevestigd. De teller dient volledig over het CO2 patroon worden geschoven en recht naar buiten. Daarnaast is het belangrijk om te controleren dat je de teller niet per ongeluk reset als je het aantal controleert. Druk bij het controleren kort op de teller. Als de knop ingehouden wordt dan reset de teller automatisch.

Als de teller “99” aangeeft dien je deze opnieuw te resetten. Je kunt de Digital Strike Counter weer op nul zetten door de knop ingedrukt te houden totdat het scherp weer “0” aangeeft.

De Digital Strike Counter werkt op basis van trillingen. Als er bij de transport felle schokken hebben plaatsgevonden kan de teller al nummer aangeven. In dat geval kun je de teller resetten door de knop in te houden totdat er “0” op het scherm staat.

De digitale teller is eenvoudig van de CO2 patroon te verwijderen. Om de teller van het patroon af te halen kun je deze met de klok mee draaien terwijl je de teller voorzichtig naar beneden trekt.

Lees ook de ervaringen van de Goodnature die andere gebruikers hebben gehad bij het bestrijden van muizen en ratten.

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 394 reviews.