Kun je kakkerlakken doodtrappen?

Heb je last van kakkerlakken? De plaaginsecten kunnen voor flink wat overlast zorgen. Kakkerlakken zijn namelijk erg onhygiënisch. Ze kunnen ziektekiemen en bacteriën verspreiden waar je ziek van kunt worden. Het is daarom belangrijk om een kakkerlakkenplaag serieus te nemen.

Als je te maken hebt met een kakkerlakkenplaag, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen. Het doodtrappen van kakkerlakken is wellicht een voor de hand liggende optie. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het doden van kakkerlakken. Daarnaast geven we je advies over hoe je kakkerlakken kunt bestrijden.

Wil je direct aan de slag met het bestrijden van kakkerlakken? In onze webshop vind je vrijwel alles wat je nodig hebt voor een snelle en effectieve bestrijding.

Zelf plaagdieren bestrijden?

In het gratis stappenplan leggen we precies uit hoe je zelf snel & effectief plaagdieren kunt bestrijden.Download het stappenplan »

Heb je last van kakkerlakken?

Kakkerlakken kunnen voorkomen op verschillende plekken. Kakkerlakkenplagen komen met name voor in huizen, appartementen, restaurants, hotels en supermarkten. Ze gedijen goed in warme, donkere en vochtige omgevingen. Kakkerlakken zijn met name ‘s nachts actief. Overdag verstoppen ze zich onder keukenkastjes, onder gootstenen, in koelkasten en fornuizen of tussen kieren en spleten in de vloer of de muur.

Een kakkerlak is eenvoudig te herkennen. De kruipende insecten zijn voorzien van vleugels die ze zelden gebruiken. Kakkerlakken hebben een plat lichaam met lange poten en antennes. Een kakkerlak is doorgaans tussen de 1 en 3 cm lang en is donkerbruin van kleur.

Kakkerlak doden
Kakkerlakken doodtrappen

Kakkerlakken staan bekend om hun bewegelijkheid. Met hun poten kunnen ze zich snel verplaatsen. Hierdoor zijn ze in staat om te ontsnappen aan mogelijke gevaren. Daarnaast kunnen kakkerlakken overleven onder extreme omstandigheden. Hierdoor kan het soms lastig zijn om van een kakkerlakkenplaag af te komen.

Kun je een kakkerlak doodtrappen?

Als je last hebt van kakkerlakken is het noodzakelijk om snel in actie te komen. Kakkerlakken staan erom bekend om zich snel te kunnen vermenigvuldigen. Hierdoor kan er in korte tijd een enorme kakkerlakkenplaag ontstaan.

Kakkerlakken zijn erg sterk. De insecten beschikken over een flexibel exoskelet. Dit maakt kakkerlakken erg veerkrachtig en daardoor moeilijk te verpletteren. Sommige mensen beweren dat je kakkerlakken nooit moet doodtrappen. Er zijn twee redenen waarom het niet verstandig zou zijn om kakkerlakken te doden.

Kakkerlakken verspreiden geur

De eerste reden is dat kakkerlakken geur (feromoon) zouden verspreiden als een kakkerlak wordt gedood. Het zou ervoor zorgen dat soortgenoten worden aangetrokken. Kakkerlakken verspreiden inderdaad een onaangename muskusachtige geur. Echter is er niks bekend over het vrijkomen van geur wanneer ze worden doodgetrapt.

Kakkerlakken laten eitjes achter

De tweede reden is dat kakkerlakken bij het doodtrappen eitjes achterlaten. Deze zouden blijven plakken aan de onderkant van je schoen en later uitkomen. Dit is echter niet waar, omdat ook het eipakket kapot wordt getrapt. De eitjes kunnen namelijk niet overleven buiten het pakket. Wel is het zo dat (vrouwelijke) kakkerlakken het eipakket droppen, wanneer ze zich bedreigd voelen. Deze kunnen later alsnog uitkomen, waaruit nieuwe kakkerlakken ontstaan.

Om kakkerlakken te doden kun je ze doodtrappen. Zorg er echter wel voor dat je de omgeving goed schoonmaakt. Het is belangrijk om de restanten goed om te ruimen om ervoor te zorgen dat er geen eipakket meer aanwezig is. Controleer ook je schoenzool om er zeker van te zijn dat het eipakket niet meer intact is.

Wist je dat?

Kakkerlakken kunnen tot wel twee weken nadat ze zijn onthoofd. Het bloed klontert de nekopening dicht, waardoor het bloed in het lichaam blijft. Kakkerlakken ademen via de huid die zuurstof opnemen. Uiteindelijk sterft de kakkerlak door een gebrek aan voedingsstoffen.

Hoe kan ik kakkerlakken doden?

Het doodtrappen van kakkerlakken is een manier om kakkerlakken te doden. Daarnaast zijn er nog een aantal effectievere methode om kakkerlakken aan te pakken. Zo kun je kakkerlakken doden door het gebruik van insectenspray of lokdozen met insecticide.

Insectenspray

Insectenspray is een vorm van insecticide die als doel heeft om kakkerlakken en andere kruipende insecten te doden. Het middel is erg effectief omdat je eenvoudig kan worden aangebracht op lastig bereikbare plekken. Insectenspray doodt niet alleen kakkerlakken maar zorgt er ook voor dat de eitjes onschadelijk worden gemaakt. Bovendien heeft insectenspray een langdurige (na)werking.

Lokdozen

Lokdozen zijn een uitstekend alternatief voor het doodtrappen van kakkerlakken. In een lokdoos kan aantrekkelijk lokstof met gif worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat kakkerlakken worden aangetrokken. Doorgaans wordt hiervoor speciaal kakkerlakkengel gebruikt. Het voordeel is dat kakkerlakken niet direct doodgaan maar het gif terug dragen naar het nest. Dit zorgt ervoor dat ook andere kakkerlakken worden vergiftigd en uiteindelijk sterven.

Kakkerlakken laten bestrijden?

Is het niet gelukt om de kakkerlakken dood te trappen? Of wil je kakkerlakken liever op een professionele methode bestrijden? Een gecertificeerde bestrijder kan je hierbij helpen. Een bestrijder heeft de nodige kennis en ervaring om de kakkerlakkenplaag in kaart te brengen en op effectieve wijze de behandeling uit te voeren.

Wij beschikken over een landelijk netwerk aan gecertificeerde bestrijders. We kunnen je vrijblijvend in contact brengen met een lokale bestrijder bij jou in de buurt.

Het onderstaande product is toegevoegd aan je winkelwagen:

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 409 reviews.