Wat zijn de verschillen tussen werkzame stoffen in muizengif?

Muizengif is een van de meest gebruikte bestrijdingsmiddelen tegen muizen. Maar wanneer je op zoek gaat naar muizengif loop je waarschijnlijk al snel tegen een aantal vragen aan. Welke soort muizengif gebruik je? Deze soorten beperken zich niet alleen tot de vorm (blokken, graan en pasta) maar ook de werkzame stof verschilt vaak. Wanneer je je in deze stoffen gaat verdiepen, loop je al snel tegen dure woorden als alfachloralose, brodifacoum en difethialon aan. Wat zijn deze soorten? En welke heb je nodig? Wij leggen het je uit, in normale mensen taal.

Muizengif met alfachloralose

Alfachloralose is een werkzame stof dat wordt gebruikt in muizengif (en rattengif). Deze stof werkt in op het zenuwstelsel van de muis. Daarnaast wordt de stofwisseling van het dier vertraagd.

Na het eten van het muizengif met alfachloralose zullen de muizen licht gehypnotiseerd worden. Bij voldoende inname verdienen de muizen het bewustzijn. Nadat de muizen hun bewustzijn hebben verloren daalt de lichaamstemperatuur waarna de muizen in coma raken. De muizen sterven uiteindelijk in hun coma door onderkoeling.

Hoewel muizengif nooit een diervriendelijke oplossing is, vinden wij muizengif op basis van alfachloralose wel de meest humane manier om muizen te doden met muizengif. De belangrijkste reden is dat de muizen al snel buiten bewustzijn raken, in coma raken en vervolgens sterven. Bij veel andere werkzame stoffen is meerdere inname nodig en sterven de muizen een langzame dood.

Muizengif met brodifacoum

Brodifacoum is een werkzame stof dat kan worden gebruikt om muizen (en ratten) te doden. Brodifacoum is een antistollingsmiddel. Het middel is uitermate geschikt om in te zetten voor muizen die resistent zijn geworden voor andere stoffen zoals bromadiolon en difenacoum.

Brodifacoum is een antistollingsmiddel. Deze stof gaat de natuurlijke stollingsneigingen van het bloed tegen. Brodifacoum is als het ware een bloedverdunner. Hoewel de naam het zo doet lijken, wordt het bloed niet dunner, maar stolt het bloed een stuk minder snel.

Muizengif met brodifacoum zorgt ervoor dat het bloed van de muis niet gaat stollen. Doordat het bloed als het ware dun wordt, krijgen de muizen last van interne bloedingen waaraan ze zullen sterven.

Anders dan bij alfachloralose dienen de muizen het muizengif met de stof brodifacoum meerdere keren te eten voordat ze eraan sterven. Dit heeft als voordeel dat de muizenplaag geen argwaan krijgt wanneer ze hun collega muizen zien eten van het muizengif. Ze worden op het eerste oog namelijk niet ziek. Pas wanneer ze er meerdere keren van hebben gegeten zullen ze last krijgen van interne bloedingen die fataal zullen zijn. In de ongediertewereld wordt zo’n soort muizengif een multi-dosis vergif genoemd.

Wat is difethialon?

Difethialon is een soort gif dat in muizengif wordt gebruikt om muizen (en soms ratten) te bestrijden. Deze stof veroorzaakt schade aan bloedvaten waardoor het dier interne bloedingen krijgt waar hij uiteindelijk aan zal sterven.

Difethialon is vergelijkbaar met brodifacoum. Het zorgt er namelijk voor dat het bloed niet zal stollen. Als er interne bloedingen ontstaan zullen de muizen dood bloeden en uiteindelijk opdrogen. Dat zorgt ervoor dat de muizen minder snel gaan stinken.

Difethialon is net als brodifacoum een vergif van de tweede generatie. Tweede generatie muizengiffen werken ook tegen muizen die resistent zijn geworden voor giffen uit de eerste generatie, zoals warfarine. Difethialon is dusdanig giftig dat zelfs een enkele inname al fataal kan zijn. Dit soort giffen worden ook wel single feed genoemd.

Gifkorrels, gifpasta of gifblokken?

Naast kiezen tussen werkzame stoffen dien je ook rekening te houden met het vorm van het gif. De meest bekende zijn muizengif als graankorrels, gifpasta en gifblokken. Maar welke gebruik je in welke situatie? Wij leggen het je uit.

Gifkorrels

Gifkorrels worden ook wel muizenkorrels of haver genoemd. Vaak zijn dit zakjes met korrels die bestaan uit diverse graansoorten die zijn geïmpregneerd met een giftige stof.

Muizengif in graanvorm kun je het beste gebruiken in droge ruimtes. Doordat het graan droog is gaat het in een droge ruimte lang mee. In een vochtige ruimte raakt het snel vochtig en gaat het minder lang mee.

Gifpasta

Gifpasta of muizenpasta is een deegachtige vorm van muizengif dat een hoge aantrekkingskracht heeft voor muizen. De pasta wordt meestal verpakt in losse sachets waar de muizen doorheen knagen.

Gifpasta is geschikt voor zowel droge- als vochtige ruimtes. Sommige muizenpasta’s zijn voorzien van FLUO-NP technologie. Hierdoor kun je in de muizenkeutels middels UV licht terugzien of er van het gif is gegeten.

Gifblokken

Gifblokken zijn samengeperste blokken waar muizen graag aan knagen. Deze blokken zijn voorzien van muizengif waardoor de muizen vergiftigd zullen raken wanneer ze aan de blokken knagen.

Gifblokken zijn ideaal voor vochtige ruimtes. Ze worden nauwelijks aangetast door vocht waardoor het niet snel zal gaan schimmelen. Vaak zijn de gifblokken voorzien van een gaatje waarmee je ze kunt vastmaken in een muizenlokdoosje.

Muizengif bestellen

Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van het muizengif dat je nodig hebt om jouw muizenprobleem aan te pakken. In onze shop vind je een uitgebreide collectie van kwalitatieve muizengiffen met de werkzame stoffen alfachloralose, brodifacoum en difethialon. Door deze te bestellen bij Pestor weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt dat discreet wordt verzonden. Er is namelijk geen reclame te zien op de doos!

Het onderstaande product is toegevoegd aan je winkelwagen:

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 355 reviews.