Muizenkorrels bestellen?

Heb je muizenkorrels nodig voor het bestrijden van muizen? In onze webshop vind je verschillende soorten muizengif op basis van verschillende werkzame stoffen. Hulp nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Keuzestress? In onze top 5 muizengif vind je ongetwijfeld de beste muizengif voor jouw situatie.

Filter

Wat zijn muizenkorrels?

Muizenkorrels zijn chemisch bestrijdingsmiddel dat kan worden ingezet tegen muizen. Het is een gif vorm dat doorgaans bestaat uit verschillende graansoorten of zetmeel die geïmpregneerd zijn met muizengif.

Muizenkorrels worden ook wel muizengraan of muizenhaver genoemd. Deze naam heeft het bestrijdingsmiddel te danken aan de vorm. De korrels zien er namelijk uit als rijstkorrels. Afhankelijk van de hoeveelheid van de werkzame stof is er slechts een kleine hoeveelheid nodig om een muis te vergiftigen.

De muizenkorrels worden doorgaans verpakt in kleine zakjes. Hierdoor hoeft je het gif niet aan te raken wanneer je het wilt gebruiken. Muizengif kan worden gebruikt tegen muizen als alternatief voor muizenklemmen of vangkooien.

Welke soorten muizengranen zijn er?

Er zijn verschillende soorten muizenkorrels verkrijgbaar. Aan de meeste korrels is kleurstof toegevoegd, hierdoor kunnen de granen verschillende kleuren hebben. Zo zijn er blauwe muizenkorrels, rode muizenkorrels en groene muizenkorrels. De kleur zegt niks over de werkzame stoffen die in het gif zitten verwerkt.

De kleur van het gif kan helpen bij het monitoren van de muizenplaag. Zo kunnen sommige soorten muizengranen in de ontlasting terecht komen. De sporen van de granen zijn vervolgens zichtbaar in de keutels. Zo kan worden nagegaan of er van het gif gegeten is. In sommige gevallen zijn deze sporen zichtbaar met een UV-lamp. Daarnaast kun je schilfertjes terugvinden als muizen op de korrels hebben gekauwd.

Naast muizengranen zijn er nog een aantal andere soorten muizengif, namelijk: muizenpasta en muizengif in blokvorm. Deze gif vormen kunnen beide worden ingezet in vochtige ruimtes, in tegenstelling tot granen die voornamelijk geschikt zijn in droge omgevingen.

Hoe werken muizenkorrels?

De werking van de muizenkorrels is afhankelijk van de werkzame stof die in de granen zit verwerkt. In de regel kan er onderscheid worden gemaakt tussen twee verschillende bestrijdingsmiddelen, namelijk: anticoagulantia en alfachloralose.

Anticoagulantia

Muizengif op basis van anticoagulantia verstoort de bloedstolling van muizen. De stof veroorzaakt een verhoogde bloedingsneiging. Dit komt doordat een tekort wordt veroorzaakt van vitamine K. Deze stof zorgt voor een goede werking van meerdere stollingsfactoren. Wanneer de bloedstolling niet goed verloopt ontstaan interne bloedingen waaraan de muis kan overlijden. Bekende vormen van anticoagulantia zijn:

Anticoagulantia is muizengif met een langzame werking. Muizen dienen meerdere keren van het gif te eten alvorens de dood in werking treedt.

Het voordeel van muizenkorrels op basis van anticoagulantia is dat de muis van binnenuit opdroogt. Als de muis dood gaat zal deze dus niet gaan rotten en stinken.

Het gebruik van alfachloralose brengt risico met zich mee. Het middel kan namelijk ook kinderen en huisdieren vergiftigen. Om deze reden is het vanaf 2013 niet meer toegestaan om anticoagulantia als consument in te zetten tegen muizen.

Alfachloralose

Alfachloralose is een biocide die ook kan worden verwerkt in muizenkorrels. Het bestrijdingsmiddel is zeer giftig. Het is een chemisch middel dat de bewustzijn verlaagd van muizen en ratten. Alfachloralose veroorzaakt een soort coma waarbij muizen uiteindelijk sterven aan onderkoeling.

In sommige gevallen kan alfachloralose na één inname al dodelijk zijn. Door de snelle werking én het verlies van het bewustzijn is alfachloralose een relatief diervriendelijkere vorm van muizengif.

Hoe gebruik je muizenkorrels?

Muizenkorrels zijn rodenticide. Dit is gif dat bedoeld is om knaagdieren, zoals muizen en ratten te doden. Omdat de biocide per definitie giftig is, dien je altijd voorzichtig om te gaan met muizenkorrels.

We raden aan om altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking te lezen voor gebruik. Hierop vind je altijd de meest actuele gebruiksinformatie.

Bij het gebruik van muizenkorrels is het aanbevolen om gebruik te maken van een lokaasdoos. Hierin kunnen de korrels veilig worden geplaatst. Doordat een lokaasdepot doorgaans kan worden afgesloten met een sleutel is het gif veilig voor kinderen en huisdieren. Alleen muizen kunnen door de kleine openingen de lokdoosje binnenlopen.

Het muizengif in een lokaasdoos kan het beste worden geplaatst op plekken waar veel muizen voorkomen. Raak bij het voorbereiden van het lokaasdepot de muizenkorrels niet met je blote handen aan. Hierdoor kan menselijke geur op het gif komen wat argwaan kan trekken. Trek bij voorkeur altijd (rubber)handschoenen aan.

Controleer dagelijks of er van het gif gegeten is. Op het moment dat de muizenkorrels bijna op zijn kun je ze weer bijvullen. Dit doe je net zolang totdat er niet meer van het vergif wordt gegeten.

Gebruik muizengranen alléén binnenshuis

Het is bij wet verboden om muizengif buitenshuis in te zetten. In hele specifieke gevallen mogen gediplomeerde bestrijders het gif nog buiten inzetten. Wanneer muizengif buiten wordt gebruikt bestaat er een grote kans dat andere dieren dode muizen opeten. Ze kunnen vervolgens ziek worden door de vergiftigde muis. Dit wordt ook wel doorvergiftiging genoemd.

Wat zijn de beste muizenkorrels?

Het muizengif dat je het beste kunt gebruiken verschilt per situatie. Muizenkorrels zijn voornamelijk geschikt voor gebruik in droge ruimtes. Ten opzichte van andere chemische bestrijdingsmiddelen drogen muizenkorrels niet snel uit. Hierdoor kun je dezelfde korrels lange tijd inzetten bij het bestrijden van muizen. Daarnaast kunnen muizen de korrels meenemen naar het nest. Bij andere soorten muizengif is dit niet het geval.

Muizengif is zo ontwikkeld dat muizen niet resistent worden voor het vergif. Muizen zijn zeer intelligente dieren. Als ze het verband leggen tussen het lokmiddel met muizengif en dode soortgenoten kan aasschuwheid optreden.

Aasschuwheid ontstaat met name bij acuut werkend gif. Hierdoor zijn ongediertebestrijdingsmiddelen die direct werken verboden. Daarnaast zijn deze middelen zeer wreed. Zo sterven muizen aan een pijnlijke dood.

De meeste soort muizengif is een zogeheten multi-dosis vergif. Dit betekent dat muizen meerdere malen het gif moeten eten om voldoende van de werkzame stoffen in te nemen. Multi-dosis vergif is aangepast op de eetgewoonten van muizen. Muizen eten namelijk steeds in kleine beetjes. Muizen eten ongeveer 3-5 gram voedsel per dag, verveeld over 20-30 plaatsen.

Doordat de muizen niet direct na het eten zelf overlijden, of de andere muizen zien overlijden na het eten van het gif, linken ze het gif niet aan de dood en worden ze niet “aasschuw”. Doorgaans duurt het 3 tot 18 dagen voordat de muizen voldoende gif hebben gegeten om eraan te sterven.

Ondanks dat muizen veelal niet resistent worden voor het vergif kan het soms zijn dat de muizenkorrels niet goed werken. Als de muizenplaag niet minder wordt kun je ervoor kiezen om over te stappen op andere muizenkorrels met een andere werkzame stof.

Wat is het alternatief voor muizengif?

Wij raden aan om alleen muizengif in te zetten als het echt niet anders kan. Wanneer een muizenplaag te groot is, is het gebruik van muizenkorrels vaak de enige oplossing om het probleem te verhelpen.

Omdat biocide enig risico vormen bij het gebruik ervan raden wij aan om bij voorkeur gebruik te maken van alternatieve bestrijdingsmiddelen. Veel gebruikte bestrijdingsmethoden zijn traditionele muizenklemmen, muizenvangkooien, diervriendelijke muizenvallen.

Naast het vangen of doden van muizen is het ook mogelijk om muizen te verjagen. Met name door het gebruik van ultrasoon geluid kan muizen afschrikken. Bij het gebruik van een ultrasone muizenverjager zul je ook niet snel meer muizen zien.

Bij het bestrijden van muizen is het verstandig om het muizenprobleem bij de bron aan te pakken. Meestal ontbreekt het aan een goede hygiëne en zijn er is er veel voedsel te vinden. Daarnaast kunnen muizen vaak makkelijk binnendringen. Goede muizenwering helpt om muizen buiten de deur te houden.

Online muizenkorrels bestellen

In onze webshop tref je een groot assortiment muizenkorrels. In onze webshop zijn verschillende soorten muizengif te koop. Wij hebben alle bekende muizengif van onder andere BSI, KB Home Defense, Protect Home en Luxan. Daarnaast tref je in onze webshop diverse soorten lokaasdoosjes die je kunt gebruiken bij het bestrijden van muizen met muizenkorrels.

Niet wat je zocht?

Bij Pestor vind je alles wat je nodig hebt voor het bestrijden van muizen. Bekijk ook: