Muizenpasta bestellen?

Wil je muizen bestrijden met gif? Bij Pestor vind je verschillende soorten muizenpasta. Hulp nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Keuzestress? In onze top 5 muizengif vind je ongetwijfeld de beste muizengif voor jouw situatie.

Filter

Wat is muizenpasta?

Muizenpasta kan worden ingezet om muizen te bestrijden. Het is een chemisch bestrijdingsmiddel dat ervoor zorgt dat muizen sterven. Muizengif in pastavorm is een oliehoudende substantie. Het bestrijdingsmiddel is zacht en heeft een aantrekkende werking op muizen.

Het voordeel van muizenpasta is dat het middel doorgaans wordt verpakt in losse sachets. Hierdoor hoef je de verpakking niet open te maken en kom je niet direct in aanraking met het vergif. Muizen knagen zelf de verpakking open om bij het gif te komen. Daarnaast droogt het gif niet snel uit waardoor het lang goed blijft.

Wanneer gebruik je muizenpasta?

Muizenpasta is een gif vorm die in verschillende situaties kan worden ingezet. Het middel is geschikt voor zowel vochtige- als droge ruimtes. Hierdoor is muizenpasta geschikt voor het bestrijden van muizen op plaatsen als zolders, keukens, vloeren, plafonds, garages, kelders, kantoren en magazijnen.

Wij raden aan om alleen gebruik te maken van muizengif als het echt niet anders kan. Het middel is namelijk per definitie giftig en het gebruik van muizenpasta brengt altijd risico’s met zich mee. Daarnaast zijn er legio alternatieven voor muizengif die kunnen worden gebruikt, zoals muizenvallen, vangkooien of andere diervriendelijke bestrijdingsmethodes.

Gebruik alleen muizengif binnenshuis

Het is wettelijk verboden om buitenshuis muizengif in te zetten. Gebruik muizenpasta daarom altijd binnen. Maak daarnaast altijd gebruik van een lokaasdoosje. Zo voorkom je dat huisdieren bij het gif kunnen komen.

Onder strenge voorwaarden mogen gediplomeerde bestrijders buiten chemische bestrijdingsmiddelen inzetten. Een van de redenen hiervoor is dat er buitenshuis een verhoogde kans is op doorvergiftiging. Dit betekent dat andere dieren, zoals honden, katten, vogels en andere roofdieren vergiftigde muizen kunnen eten. Hierdoor kunnen deze dieren ziek worden en uiteindelijk dood gaan. Met name bij honden komt vergiftiging door muizengif regelmatig voor.

Hoe werkt muizenpasta?

Muizenpasta wordt gemaakt van een kneedbare substantie. Aan het middel op oliebasis worden diverse geurstoffen toegevoegd. Deze zorgen voor een aantrekkelijke werking. Daarnaast wordt er een werkzame stof in de muizenpasta verwerkt.

De actieve stoffen zorgen ervoor dat muizen uiteindelijk sterven nadat ze het gif hebben opgenomen. De werking van het pasta is afhankelijk van de werkzame stof. Over het algemeen zijn er twee soorten bestrijdingsmiddelen, te weten: anticoagulantia en alfachloralose.

Anticoagulantia

Anticoagulantia is een verzamelnaam voor verschillende werkzame stoffen. De werking van anticoagulantia is altijd hetzelfde. Het is een giftig middel dat de bloedstolling van knaagdieren zoals muizen en ratten verstoort.

Rodenticide op basis van een anticoagulantia gaat de bloedstolling tegen. Feitelijk is het middel een bloedverdunner die extreem giftig is. De actieve stoffen zorgen voor een tekort aan vitamine K. Deze stof zorgt voor een goede bloedstolling. Uiteindelijk sterft de muis aan interne bloedingen.

Het middel heeft een langzame werking. Muizen dienen meerdere maken van het gif te eten alvorens de gewenste effecten optreden. Het voordeel is dat muizen niet snel aasschuw worden omdat ze andere muizen eraan zien sterven. Ze koppelen het gif namelijk niet direct aan de dood. Hierdoor is het mogelijk om een hele muizenfamilie in één keer uit te roeien. Bij acuut werkend gif is dit een stuk lastiger.

Er zijn verschillende actieve stoffen die in anticoagulantia kunnen zitten, namelijk:

Anticoagulantia is moeilijk afbreekbaar. Hierdoor is het risico op doorvergiftiging groot. Vanaf 2023 is het gebruik van anticoagulantia als bestrijdingsmiddel niet meer toegestaan. Dit geldt ook voor rodenticiden op basis van cholecalciferol.

Alfachloralose

Het verbod op muizengif vanaf 2023 geldt niet voor alle werkzame stoffen. Middelen op basis van alfachloralose blijven wel beschikbaar voor particulier gebruik.

Alfachloralose is een stof die inwerkt op het centraal zenuwstelsel. Bij een kleine inname werkt het middel hypnotiserend en ratten muizen en ratten het bewustzijn kwijt. Bij voldoende dosis van de stof verlaagt het de lichaamstemperatuur dusdanig dat het middel dodend is. Door de verdovende werking van alfachloralose is deze werkzame stof vele malen diervriendelijker dan andere vergiften.

Hoe gebruik je muizenpasta?

Muizenpasta is eenvoudig in gebruik. Het voordeel van muizengif in pastavorm is dat deze vrijwel altijd worden verkocht in losse sachets. Eén sachet bevat precies de goede dosis die nodig is voor een dodelijke bestrijding.

Het tweede voordeel is dat muizenpasta niet opengemaakt hoeft te worden. Hierdoor hoef je niet in aanraking te komen met het gif. Muizen kunnen met de scherpe tanden namelijk door de verpakking heen knagen. Dit zorgt er ook voor dat het gif lang goed blijft en je het langere tijd kunt bewaren.

Wij raden aan om altijd handschoenen te gebruiken bij het plaatsen van het muizengif. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen menselijke geur achterblijft. Muizen beschikken namelijk over een zeer goede reukzin. Menselijke geur kan argwaan trekken, waardoor muizen mogelijkerwijs niet van het gif willen eten.

Het gebruik van muizenpasta dien je altijd te doen in een muizenlokaaddepot. Dit zijn doosjes die speciaal zijn gemaakt om veilig muizengif in te gebruiken. Een voerdoosje kan worden afgesloten met een sleutel. Dit zorgt ervoor dat er geen kinderen of huisdieren bij het gif kunnen komen. De opening (soms zijn er zelfs meerdere openingen) zorgt ervoor dat muizen wel in het lokaasdepot naar binnen kunnen.

Bij het gebruik van muizengif is voorzichtigheid altijd geboden. De onderstaande richtlijnen kunnen je hierbij helpen:

  • Doe onderzoek naar de plekken waar muizen vaak komen. Muizen zijn te herkennen aan onder andere muizenkeutels, loopsporen en buiksmeer. Daarnaast lopen meestal langs beschutte plekken, zoals grote voorwerpen (bijv. meubels) of langs muren en plinten.
  • Plaats de muizenpasta in een muizenlokdoos. Eén sachet per lokaasdoos is in de meeste gevallen de goede dosering.
  • Plaats het voerdoosje op plekken waar muizen aanwezig zijn. Doe dit bij voorkeur in op de looproutes. Om de pakkans te vergroten adviseren wij om meerdere lokaasdoosjes te plaatsen. Het beste plaats je deze enkele meters uit elkaar. Zorg er altijd voor dat er geen kinderen en huisdieren in deze ruimtes kunnen komen.
  • Controleer elke dag of er van het gif gegeten is. Wanneer het gif bijna op is doe je deze bij te vullen.

De meeste muizenpasta kan worden ingezet bij de bestrijding van zowel grote als kleine muizenplagen. Als je veel muizen wilt bestrijden zul je het gif vaker moeten aanvullen om ervoor te zorgen muizen het gif voldoende opeten.

De muizenpasta kan net zo lang worden ingezet tot er geen muizen meer zijn. Soms merk je dat muizen niet meer van het gif eten maar er nog wel muizen rondlopen. In dat geval kun je het beste overschakelen naar een andere soort muizengif op basis van een andere werkzame stof.

Vergiftigde dode muizen opruimen

De meeste soorten muizenpasta zorgen ervoor dat muizen van binnenuit opdrogen alvorens ze sterven. Het voordeel hiervan is dat de muizen minder gaan rotten. Daarnaast voorkomt het een onaangename geur van dode muizen.

Bij het opruimen van muizen is het aanbevolen om (rubber)handschoenen te dragen. Muizen kunnen namelijk ziektes bij zich dragen die overdraagbaar zijn op mensen. Verpak dode muizen bij voorkeur in een pastic zak. Deze kun je vervolgens goed afgesloten deponeren in de vuilnisbak of container. Het tijdig opruimen van dode muizen is zeer belangrijk. Zo voorkom je namelijk dat huisdieren de dode, vergiftigde muizen opeten.

Wat is de beste muizenpasta?

Onze bestrijdingsexperts krijgen vaak de vraag: wat is de beste muizengif? Echter is er op deze vraag geen eenduidig antwoord. De muizenpasta die je het beste kunt gebruiken verschilt per situatie.

Muizenpasta is een bestrijdingsmiddel dat kan worden ingezet in vrijwel alle ruimtes. Het maakt hierbij niet uit of het een vochtige of droge ruimte betreft. Muizenkorrels of gifblokken kunnen niet altijd in elke situatie worden ingezet.

Soms komt het voor dat muizen resistent worden voor een bepaald soort gif. In dat geval kun je proberen om over te stappen op een andere gifsoort. Met name de actieve stof is hierin bepalend. Daarnaast kan ook de samenstelling verschil maken.

In onze webshop vind je muizengif van verschillende soorten merken, waaronder:

Wat is het alternatief voor muizengif?

Muizengif is een effectief bestrijdingsmiddel tegen muizen. Het gebruik van muizengif kan soms gevaarlijk zijn. Daarnaast is het een omstreden bestrijdingsmiddel omdat plaagdieren aan het gif sterven. Bovendien kan muizengif ook schadelijk zijn voor mensen en huisdieren. Het gebruik van vergif is daarom niet in elke situatie wenselijk.

Er zijn verschillende alternatieven die kunnen worden ingezet bij het bestrijden van muizen. Veel consumenten hebben steeds meer de voorkeur voor diervriendelijke bestrijdingsmiddelen. Met inloopvallen, vangkooien en kantelvallen kunnen muizen levend worden gevangen. Daarnaast is het ook mogelijk om muizen te verjagen, bijvoorbeeld met een ultrasone muizenverjager die hoge tonen maakt die muizen vervelend vinden. Voor het verdelgen van muizen traditionele muizenklemmen, elektronische muizenvallen of klapvallen worden ingezet.

Niet wat je zocht?

Bij Pestor vind je alles wat je nodig hebt voor het bestrijden van muizen. Bekijk ook: