Welke bestrijdingsmiddelen heb je nodig?

Heb je last van een muizenplaag? In de meeste gevallen kun je de muizen zelf bestrijden. De bestrijdingsmiddelen die je hiervoor nodig hebt is afhankelijk van de situatie. Waar in sommige gevallen een muizenval het beste werkt heb je in de andere situatie meer baat bij bijvoorbeeld muizenvergif en muizenlokdoosjes. Wij testen zoveel mogelijk onze eigen producten. Zo weet je zeker dat je gebruik maakt van de beste bestrijdingsmiddelen.

Keuzehulp

Benieuwd welke bestrijdingsmiddelen je het beste kunt gebruiken in jouw situatie? Doe de keuzehulp en ontdek in 2 minuten welke bestrijdingsmiddelen het meest geschikt zijn.Naar de keuzehulp »

Bestrijdingsmiddelen tegen muizen

Voor het bestrijden van muizen zijn er verschillende middelen beschikbaar. Voor elke situatie hebben wij de meest geschikte bestrijdingsmiddelen op een rijtje gezet.

Muizen in huis is een veelvoorkomend probleem. Omdat muizen nachtdieren zijn zul je ze niet zo snel zien. Toch is een muizenprobleem makkelijk te herkennen door bijvoorbeeld muizenkeutels, knaagschade, afdrukken van de poten en de staart, buiksmeer, geluiden en een sterke geur.

Wanneer je het muizenprobleem inmiddels in huis hebt kan het soms lastig zijn om hiervan af te komen. Toch kun je met de juiste voorkennis zelf een aantal dingen doen om een einde te maken aan een muizenplaag in huis.

Als je last hebt van muizen in huis dan kun je deze bestrijden op verschillende manieren. Veel gebruikte en effectieve methodes zijn via muizenvallen, muizengif en muizenverjagers.

Bekijk alle bestrijdingsmiddelen voor muizen in huis

Muizen op zolder kunnen voor behoorlijk overlast zorgen. Over het algemeen wordt door de meeste mensen de zolder niet regelmatig bezocht. Dit zorgt ervoor dat een zolder een ideale plek is voor muizen om te nestelen en voort te planten. Bovendien is het op zolder warm en droog.

In veel gevallen is muizenoverlast op zolder te herkennen aan de herrie die ze veroorzaken. Daarnaast is vaak een penetrante en muffe geur aanwezig. Als muizen zich voor een langere periode op zolder hebben genesteld kan ook schade ontstaan aan bijvoorbeeld het isolatiemateriaal. Ook aangevreten kleding en dozen zijn geen uitzondering als je last hebt van muizen op zolder.

Wanneer je muizenoverlast ervaart op zolder zijn er verschillende bestrijdingsmiddelen die je kunt inzetten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld muizenvallen, muizenlokdoosjes of muizenverjagers met ultrasoon geluid.

Bekijk alle bestrijdingsmiddelen voor muizen op zolder

In sommige gevallen kun je ook muizen de slaapkamer tegenkomen. Als er na een ontbijtje op bed nog etensresten blijven slingeren is er de kans dat muizen hierop af komen. Goede hygiëne is daarom erg belangrijk.

Mochten er onverhoopt toch muizen in de slaapkamer aanwezig zijn is het belangrijk om snel in actie te komen. Veel gebruikte bestrijdingsmiddelen in de slaapkamer zijn ultrasone verjagers en muizenklemmen.

Bekijk alle bestrijdingsmiddelen voor muizen in de slaapkamer

De keuken is voor muizen de ideale plek om aan voedsel te komen. In de meeste keukens zijn namelijk veel etensresten te vinden. Muizen kunnen ziektes met zich meedragen die ook voor mensen gevaarlijk kunnen zijn. Je moet er toch niet aan denken dat je eten aan het bereiden bent op een onhygiënisch aanrecht. Het bestrijden van muizen in de keuken is daarom noodzakelijk kwaad.

Muizen in de keuken zijn eenvoudig te herkennen aan bijvoorbeeld muizenkeutels. Strooi bijvoorbeeld bloem of talkpoeder op de keukenvloer, langs de plinten, op het werkblad en in keukenkastjes. Zo kun je de volgende dag controleren of er muizensporen aanwezig zijn. Daarnaast is de aanwezigheid van muizen ook te herkennen aan de geur.

Het voorkomen van muizen in de keuken kun je zelf doen door bijvoorbeeld deurborstels of staalwol te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat je ‘s nachts geen eten onafgesloten in de keuken laat staan. Laat geen vieze vaat op het aanrecht staan en leeg de prullenbak regelmatig. Mochten er ondanks alle maatregelen nog muizen in de keuken zijn dan zijn er verschillende bestrijdingsmiddelen die je kunt gebruiken om de muizenplaag op te lossen.

Bekijk alle bestrijdingsmiddelen voor muizen in de keuken

Muizen kunnen via de kleinst mogelijk opening al toegang verschaffen tot je woning. Een kier van slechts vijf millimeter is al genoeg om binnen te kunnen dringen. Eenmaal binnen hebben muizen hebben muizen vrijspel om door het huis te verplaatsen. Via de spouwmuur kunnen muizen in de kelder, op zolder en boven de plafonds komen. In de muur kan schade worden aangebracht aan de muurisolatie doordat muizen zich erin kunnen gaan nestelen.

Het oplossen van het muizenprobleem begint bij de bron. Zorg ervoor dat muizen geen kans krijgen om binnen te dringen. Dit kun je doen door gaten en kieren te dichten. Daarnaast is het van belang om je woning voor muizen onaantrekkelijk te maken. Dit kun je doen door goed op te ruimen en geen etensresten te laten slingeren.

Mocht je toch nog last hebben van muizen in de spouwmuur dan zijn er verschillende bestrijdingsmiddelen die je kunt inzetten. Zo kun je bijvoorbeeld muizenvallen opzetten of lokdoosjes gebruiken.

Bekijk alle bestrijdingsmiddelen voor muizen de muur

Muizen in het plafond is een veelvoorkomend probleem. Deze plek is namelijk slecht bereikbaar door gipsplaten, board of hout. Hierdoor zijn muizen in het plafond vaak lastig om te bestrijden.

Aangezien muizen vaak ‘s nachts op zoek gaan naar eten is het mogelijk om muizen naar een andere plek te lokken. Hiervoor kun je professionele lokmiddelen of ander lokaas gebruiken. Vervolgens kun je een muizenval of vangkooi inzetten om de muizen te vangen. Daarnaast is het ook mogelijk om een elektronische muizenverjager te gebruiken. De elektromagnetisme golven zijn voor muizen vervelend waardoor ze de benen nemen.

Bekijk alle bestrijdingsmiddelen voor muizen in het plafond

Muizen zijn van nature erg wendbaar. De plaagdieren zijn in staat om tussen kieren van slechts 0,5 cm te kruipen. Bij sommige type woningen kunnen ze daardoor gemakkelijk onder de vloer komen. Dit kun je herkennen doordat je ze (met name ‘s nachts) hoort rennen.

Als je last hebt van muizen onder de vloer kun je verschillende bestrijdingsmiddelen inzetten. Vaak werken muizenvallen of inloopvallen in combinatie met aantrekkelijk lokstof zeer effectief. Daarnaast is het belangrijk om goede muizenwering in te zetten om kiertjes tussen de vloeren en plinten dicht te maken.

Bekijk alle bestrijdingsmiddelen voor muizen onder de vloer

De meeste mensen komen niet dagelijks in de schuur. Hierdoor kunnen muizen vaak lange tijd onopgemerkt blijven. Bergingen zoals garages en schuren zijn ideale schuil- en nestelplaatsen voor muizen. Daarnaast zijn ook kassen, steen- en houtstapels en terrasvlonders populaire plekken voor muizen.

Muizen kunnen in de schuur gemakkelijk schade aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvreten van spullen of het achterlaten van urine en uitwerpselen in je opslag. Om muizen te weren uit de schuur is het belangrijk dat ze er niet gemakkelijk in kunnen komen. Dit kun je doen door gaten af te dichten met bijvoorbeeld staalwol. Daarnaast is het aanbevolen om de schuur opgeruimd en schoon te houden.

Mocht je toch veel last ondervinden van muizen in en rond je schuur dan kun je zelf verschillende bestrijdingsmiddelen inzetten. Zowel de traditionele muizenval als voerdoosjes met lokstof kunnen helpen om het muizenprobleem aan te pakken.

Bekijk alle bestrijdingsmiddelen voor muizen in de schuur

Muizen in de tuin kunnen soms net zo hinderlijk zijn als muizen binnenshuis. In vrijwel iedere tuin kunnen muizen voorkomen. Vervelend gaat het worden wanneer muizen schade veroorzaken aan bijvoorbeeld moestuinen, grasvelden of boomgaarden.

Over het algemeen zijn tekenen van muizen buitenshuis eenvoudig te herkennen. Zo zijn er bekende nestel plaatsen onder afval, houtwerk, regenpijpen en in en rondom schuren en/of kassen. Daarnaast zijn er vaak loopsporen op de muren, banken, heggen en door beplanting te vinden. Ook sporen van buiksmeer op en rond steen, hout of metaal kan een indicatie zijn dat er muizen in de tuin aanwezig zijn. Verder zien we vaak kleine knaagsporen of bijv. planten, fruit of zaden wat duidt op muizen.

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om van muizen in je tuin af te komen. Het schoonhouden van je tuin is daarbij van groot belang. Daarnaast is het belangrijk om muizen te weren om te voorkomen dat deze doorgang vinden in het huis. Het afdichten van gaten is hierbij essentieel. Het gebruik van muizengif en lijmplanken in de tuin is niet toegestaan. Echter is het wel mogelijk om muizen te vangen om van het muizenprobleem af te komen.

Bekijk alle bestrijdingsmiddelen voor muizen in de tuin

Als je in een flat of appartement woont dan bestaat de kans dat je muizen treft op het balkon. Muizen zijn enorm goede klimmers en springers. Via klimop of overhangende takken kunnen muizen op het balkon komen.

Eénmaal op het balkon kunnen muizen via gaten in de spouwmuur of onder de balkondeur naar binnen dringen. Als je last hebt van muizen op balkon dan adviseren we om muizenwering in te zetten. Zo voorkom je dat muizen in je woning komen. Daarnaast kun je muizen verjagen met een ultrasone muizenverjager.

Wanneer er veel muizen aanwezig zijn en het echt op een plaag begint te lijken dan adviseren we om de muizen te bestrijden. Gebruik hiervoor bij voorkeur diervriendelijke muizenvallen. Zo voorkom je dat onschuldige dieren zoals vogels en huisdieren slachtoffer worden.

Bekijk alle bestrijdingsmiddelen voor muizen op het balkon

Heb je last van muizen op kantoor? Dan is het tijd om hier wat aan te doen. Muizen zorgen voor een onhygiënische werkomgeving wat effect heeft op de gezondheid van de werknemers. Muizen kunnen ziektes bij zich dragen en bacteriën achterlaten. Daarnaast kunnen muizen veel schade aanrichten door het knagen aan bijvoorbeeld kabels.

In veel gevallen zijn er ‘s nachts geen mensen op kantoor aanwezig. Hierdoor kan de aanwezigheid van muizen lange tijd onopgemerkt blijven. Toch zijn er verschillende signalen waarmee je kunt vaststellen dat er muizen op kantoor zijn. Denk bijvoorbeeld aan muizenkeutels of verpakkingen van voedsel die zijn aangevreten. Daarnaast zijn muizen soms ook overdag te horen door bijvoorbeeld getik in de plafonds of muren.

Als je last hebt van een muizenplaag op kantoor is het belangrijk om te zorgen voor een schone werkplek. Leeg regelmatig de prullenbak en verwijder eventuele etensresten op en rond het bureau. Daarnaast kun je bijv. muizenvallen en lokdoosjes inzetten om het aantal muizen in het kantoor te verminderen.

Bekijk alle bestrijdingsmiddelen voor muizen op kantoor

Alles bestrijdingsmiddelen op een rijtje

Er zijn diverse manieren om muizen te bestrijden. Daarom hebben we alle soorten bestrijdingsmiddelen in een handig overzicht gezet.

Mocht je een vraag hebben of ergens niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Het onderstaande product is toegevoegd aan je winkelwagen:

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 395 reviews.