Muizengif op basis difethialon van bestellen?

Heb je muizengif nodig voor het bestrijden van muizen? Muizengif met de werkzame stof difethialon werkt snel en effectief. Hulp nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Let op: muizengif op basis van difethialon wordt niet meer toegelaten. De laatste voorraad mogen we nog uitverkopen. Het muizengif kan tot december 2023 worden gebruikt. Vanaf dan is het alleen nog toegestaan om muizengif op basis van alfachloralose te gebruiken.

Filter

Wat is difethialon?

Difethialon is de werkzame stof in rodenticide. Het middel kan worden ingezet bij het verdelgen van knaagdieren, zoals muizen en ratten. Difethialon is een cumarinederivaat van de tweede generatie. Dit zijn bestrijdingsmiddelen waarvan het werkingsmechanisme berust op de verstoring van coagulatie. Feitelijk verstoort de werkzame stof het bloedstollingsproces.

De stof difethialon is ontwikkeld door Liphatech (voorheen Lipha). De ontwikkeling van de stof komt voort uit onderzoek naar anticoagulantia voor hartpatiënten. Circa 1980 werd het middel voor het eerst in de Verenigde Staten en Canada verkocht als Generation en BlueMax. In Europa werd het merk door Bayer (tegenwoordig bekend van de labels Protect Home of Protect Garden) de markt op gebracht als Target, Frap en Rodilon.

Hoe werkt difethialon?

Difethialon is een anticoagulans. In de geneeskunde worden deze stoffen gebruikt als middel om de stollingsneiging van bloed te onderdrukken. Daarom worden anticoagulantia ook wel antistollingsmiddelen genoemd.

Anticoagulantia kan wordt onder andere gebruikt door de trombosedienst. Daarnaast kan het ook worden ingezet bij kleine zoogdieren. Zo kunnen deze middelen dienen als bestrijdingsmiddelen tegen muizen en ratten.

De werking van anticoagulantia berust op het tegengaan van de natuurlijke stollingsneiging. De middelen zorgen ervoor dat de stollingsfactoren worden aangetast. De stof difethialon an sich veroorzaakt schade aan de haarvaten. Als gevolg hiervan ontstaan inwendige bloedingen. Deze kunnen na enkele dagen fataal zijn.

Difethialon wordt tot de tweede generatie anticoagulantia gerekend. Dit zijn stoffen die effectief werken tegen muizen of ratten die resistent zijn voor eerste generatie stoffen zoals warfarine en cumatetralyl.

Werkt difethialon tegen muizen?

De stof difethialon kan als actieve stof worden gebruikt in muizen- en rattengif. Het middel is zodanig giftig dat één dosis al dodelijk kan zijn bij kleine zoogdieren. Hierdoor kan difethialon worden ingezet als gif tegen muizen en ratten.

Er is slechts een kleine hoeveelheid nodig om muizen te vergiftigen. Difethialon is een gif op graanbasis en heeft meestal een concentratie van 0,0025%. De werkzame stof kan worden verwerkt in verschillende soorten vergiften, zoals: gifblokken, korrels en pasta.

Is muizengif met difethialon gevaarlijk?

Muizengif op basis van difethialon is zeer giftig. Mits de gebruikershandleiding wordt gevolgd is er bij muizengif met difethialon geen gevaar voor de gezondheid. Voor kinderen kan het middel wel gevaarlijk zijn. Het is daarom afgeraden om het middel in de buurt van kinderen te gebruiken.

Het middel difethialon is niet alleen dodelijk voor muizen en ratten. Ook voor vogels en vissen is difethialon toxisch. Daarnaast wordt de stof niet snel afgebroken. Hierdoor bestaat er een kans op doorvergiftiging als andere dieren de dode muizen opeten. Zij kunnen door de opname van de werkzame stof tevens vergiftigd raken en hierdoor ziek worden of zelfs dood gaan.

Voor veilig gebruik van muizengif raden wij altijd aan om een muizenlokdoosje te gebruiken. Dit is een voerkist dat middels een sleutel kan worden afgesloten. Hiermee kunnen de risico’s op accidentele inname worden verminderd. Alleen muizen kunnen namelijk door de kleine opening naar binnen lopen en van het gif eten.

Hoe snel werkt het muizengif?

Anticoagulantia als muizengif heeft een relatief langzame werking. Alhoewel een singel dosis voldoende kan zijn om muizen te vergiftigen zal het enkele dagen duren voordat de muis sterft.

Hoe snel een muis dood gaat aan het gif is afhankelijk van verschillende factoren. Zo heeft dit onder andere te maken met de grootte en leeftijd van de muis. Daarnaast speelt ook de hoeveelheid inname van difethialon een belangrijke rol. Hierdoor moeten muis soms meerdere keren van het gif eten alvorens de dood in werking treedt.

Na inname van het muizengif sterft een muis doorgaans na 3 tot 5 dagen. Bij gebruik van difethialon als actieve stof bloedt de muis uiteindelijk dood. Daarnaast droogt de muis van binnenuit op. Het voordeel hiervan is dat dode muizen minder snel een onaangename geur veroorzaken door het ontbindingsproces van het lijk.

Is het gebruik van difethialon verboden?

De Europese Commissie heeft difethialon toegelaten als biocide. Dit zijn chemische bestrijdingsmiddelen die ingezet mogen worden voor het bestrijden van plaagdieren.

Voor particulieren geldt dat het verboden is om muizen- en rattengif buitenshuis in te zetten. Alleen gecertificeerde ongediertebestrijders en agrarische bedrijven mogen onder strenge voorwaarden buiten muizengif gebruiken. Voor consumenten is biocide alleen in kleine hoeveelheden verkrijgbaar voor het binnenshuis bestrijden van (huis)muizen.

Vanaf 2023 is het gebruik van anticoagulantia verboden. Hierdoor mag ook muizengif op basis van difethialon niet meer worden gebruikt. Muizengif met de werkzame stof alfachloralose mag nog wel worden ingezet. Het werkingsmechanisme van deze stof zorgt voor de vergiftiging van het zenuwstelsel. Omdat muizen bewusteloos raken is dit middel diervriendelijker dan muizengif met difethialon.

Niet wat je zocht?

Bij Pestor vind je alles wat je nodig hebt voor het bestrijden van plaagdieren.