De top 3 producten tegen muizen van 2022

Terug naar Blog

Hoewel veel mensen bij muizen bestrijding meteen denken aan een muizenval met een blokje kaas, staat de innovatie in deze sector zeker niet stil. Producenten van producten tegen muizen bedenken steeds slimmere technieken om de muizen te bestrijden. Niet meer alleen met muizenklemmen of muizengif, maar ook door middel van elektriciteit en zelfs ultrasoon geluid.

In dit artikel vertellen we je over de in onze ogen 3 beste producten tegen muizen van 2022. We vertellen je de plus- en minpunten van deze technieken en voor welke situatie je de producten kunt gebruiken.

#3 Muizengif met alfachloralose

Hoewel het meeste muizengif in 2023 verboden wordt voor consumenten, blijft muizengif met de stof alfachloralose wél toegestaan. En dat is niet voor niets. Het traditionele muizengif werkt door middel van anticoagulantia. Deze stoffen werken op de bloedstolling van de muis. De muis sterft hierdoor aan interne bloedingen. Hiervoor is meerdere inname van het gif nodig en het is een langzame en nare dood voor de dieren.

Muizengif met alfachloralose werkt heel anders dan de traditionele giffen. Dit soort gif werkt in op het zenuwstelsel van de muis. De muizen zullen na inname al snel buiten bewustzijn raken en snel sterven. In de meeste gevallen is enkele inname al genoeg om fataal te zijn, een stuk diervriendelijker dus dan multi-dosis muizengif.

Muizengif met de stof alfachloralose is verkrijgbaar in verschillende vormen. De meest gebruikte zijn graankorrels en gifpasta. Graan kun je het beste gebruiken in droge omgevingen, dat droogt namelijk niet zo snel uit. Pasta is meer geschikt voor vochtige omgevingen, maar is voor in huis ook prima te gebruiken.

Pluspunten

 • Minder nare dood dan traditionele giffen
 • Wordt niet verboden in 2023
 • Vaak enkele inname voldoende

Minpunten

 • Niet diervriendelijk
 • Muizen drogen niet uit

#2 Elektrische muizenval

De elektrische muizenval is in onze ogen een van de top producten van de laatste jaren, die ook in 2022 nog erg succesvol zal zijn. De muizenval werkt door middel van elektrocutie. Muizen betreden de elektrische muizenval, gaan op twee plaatjes staan en krijgen een sterke schok waaraan de meestal direct sterven. Voor de zekerheid geven de meeste elektrische muizenvallen een extra schok om ervoor te zorgen dat de muis direct is gestorven.

De meeste elektrische muizenvallen zijn daarnaast voorzien van indicatorlampjes. Aan deze lampjes kun je zien of de muizenval actief is. Daarnaast kun je zien of de muizenval bezet is. Als er een muis inzit knippert de lamp namelijk in een andere kleur. Dan weet je dat je de elektrische muizenval kunt legen.

Veel elektrische muizenvallen zijn zowel draadloos als op netstroom te gebruiken. Draadloos werkt vaak door middel van losse batterijen. Let er bij het aanschaffen van een elektrische muizenval altijd goed op of draadloos ook voor deze val geschikt is. Wil je liever op netstroom? Wees dan scherp of op er een adapter bij zit. Natuurlijk zonde als je een elektrische muizenval hebt gekocht zonder adapter.

Hoewel de elektrische muizenval in de meeste gevallen een prima oplossing is, kun je deze in verband met de elektra alleen binnenshuis gebruiken. De meeste elektrische muizenvallen zijn namelijk niet waterdicht.

Pluspunten

 • Een snelle dood voor de muizen
 • Draadloos én via een adapter mogelijk
 • Met indicatorlampjes

Minpunten

 • Niet buiten te gebruiken
 • Niet diervriendelijk

#1 Goodnature A24

De absolute koning van het muizen bestrijden is in onze ogen toch wel de Goodnature A24. Hoewel de techniek inmiddels al enkele jaren bestaat weten veel consumenten de Goodnature A24 nog niet te vinden. Ligt het aan de prijs? Wellicht, maar voor deze prijs ben je wel klaar voor de komende jaren. De voordelen wegen wat ons betreft zwaar op tegen de prijs.

Het Goodnature A24 systeem bevestig je aan de muur, schutting of aan een boom. Met accessoires is het ook mogelijk om het systeem neer te zetten. In het systeem zit een sterke lokstof dat zowel ratten als muizen aantrekt. Zodra de dieren hun hoofd in de val steken om bij het lokstof te komen, slaat de Goodnature door middel van CO2 een sterke pin tegen het hoofd of de nek van het dier. Het dier sterft hierdoor direct. De pin wordt ook direct weer teruggetrokken waardoor de val meteen weer op scherp staat voor nieuwe muizen. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar.

Dode dieren onder de Goodnature A24 worden meegenomen door roofdieren als katten en vogels. Doordat de Goodnature A24 geen gif gebruikt is dit helemaal veilig en help je er zelfs de kat en vogel een handje mee. In de ongediertewereld wordt dit ook wel circulair bestrijden of biobestrijden genoemd.

De Goodnature A24 wordt vanwege de humane manier van doden geroemd door vele organisaties. Het systeem heeft in een test zelfs de hoogste score voor de “Human Standard” (MPI NAWAC Klasse A) mogen ontvangen.

Vrijwel alle onderdelen die je gebruikt voor de A24 zijn los te bestellen: CO2 patronen, lokstoffen, maar ook opzetstukjes en accessoires. Zo kun je het systeem jaren blijven gebruiken. Benieuwd hoeveel ratten of muizen je al hebt gedood? Middels de handige digitale activatieteller zie je precies hoe vaak de val is afgegaan en hoeveel ongedierte je hebt gedood. Handig om te monitoren hoeveel ongedierte in de omgeving van jouw pand rondloopt.

Pluspunten

 • Circulair systeem
 • Geen omkijken naar
 • Humane dood voor de muizen

Minpunten

 • Zonder accessoires is bevestiging nodig
 • Duurder dan de meeste bestrijdingsmiddelen

Ons advies

Alle 3 de producten zijn in onze ogen goede producten om de muizen te bestrijden. Toch zouden we in de meeste gevallen de Goodnature A24 aanraden. De reden is vooral de humane manier van muizen bestrijden én dat het product langdurig inzetbaar is. Je hebt er amper omkijken naar en je helpt roofdieren als katten en vogels zelfs een handje. Door losse accessoires te bestellen modificeer je zelfs het product precies zoals je zelf wil: zonder bevestiging, extra veilig door een kleinere opening te creëren, ander lokmiddel, enzovoorts. Waar wacht je op? Bestel de Goodnature A24 direct in onze shop en geniet van snelle en discrete levering.

Terug naar Blog
Het onderstaande product is toegevoegd aan je winkelwagen:

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 381 reviews.