Wat eet een muis?

Veel mensen krijgen vroeg of laat te maken met muizen. De populatie muizen in Nederland neemt namelijk jaarlijks flink toe, waardoor de kans dat je er last van krijgt steeds groter wordt. Muizen zijn echter slimme dieren en laten zich lastig vangen. Het is dus geen overbodige luxe om je even te verdiepen in deze dieren voordat je ze gaat bestrijden. Een van de belangrijkste aspecten voor het lokken van een muis is natuurlijk zijn voedsel. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wat eet een muis?

Wat eten muizen?

Je denkt waarschijnlijk dat muizen grote liefhebbers zijn van kaas. Dit komt voornamelijk door de tekenfilms waarin de muizenval altijd belegd is met een stukje kaas. In de praktijk is kaas echter niet het beste lokaas dat je kunt gebruiken. Eerlijk gezegd zouden we je misschien zelfs afraden om kaas te gebruiken. Niet omdat muizen het niet eten, maar vooral omdat er zoveel ander voedsel beschikbaar is dat muizen veel meer aantrekt.

Muizen zijn zeker geen moeilijke eters. Ze hebben een erg veelzijdig dieet en zijn net als mensen omnivoren. Dit betekent dat ze zowel plantaardig voedsel als vlees eten. Dit komt de muizen goed van pas omdat zij in het wild afhankelijk zijn van het voedsel dat ze tegenkomen.

Eten muizen fruit?

Fruit is een van de favoriete soorten voedsel van muizen. Muizen houden namelijk van zoet eten. Dit komt doordat dat vaak allerlei soorten voedingsstoffen bevat dat goed is voor de muis en ze lang op kunnen teren. Soorten fruit die je kunt gebruiken om muizen te lokken zijn bosbessen, bananen, vijgen en druiven. Wel heeft het lokken van muizen met fruit ook nadelen. Fruit rot namelijk snel. Daarnaast trekt het rottende fruit ander ongedierte zoals fruitvliegjes aan.

Eten muizen groenten?

Groenten doen het ook goed voor het lokken van muizen. Aan knapperige groenten kunnen de muizen namelijk lekker knagen. Soorten groenten waarmee je muizen in je val kunt lokken zijn bijvoorbeeld spruitjes, broccoli, wortel en komkommer. Wel gaan groenten snel rotten, wat ervoor zorgt dat je last kan krijgen van bijvoorbeeld fruitvliegjes. Ook dien je regelmatig het rottende lokaas te vervangen.

Eten muizen graan?

Graan is misschien wel een van de favoriete etenswaren van de muis. Boeren kampen vaak met grote problemen met muizen doordat deze dieren hun granen opeten. Ook vind je vaak muizen in de buurt van etensbakken van vee en kippen, deze bevatten vaak granen die muizen heerlijk vinden. Om muizen te lokken met granen kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van haver, tarwe, lijnzaad of zonnebloempitten. Granen hebben als voordeel dat ze niet snel rotten en daarnaast niet tot nauwelijks uitdrogen. Zo kun je ze lang gebruiken.

Eten muizen noten?

Noten zijn erg goed voedsel om muizen te lokken! Noten staan hoog op het verlanglijstje van de muis en blijven daarnaast ook erg lang goed. Je kunt muizen vooral goed lokken met pinda’s en hazelnoten. Daarop aansluitend werken hazelnootpasta en pindakaas uitstekend bij het lokken van muizen. Vooral omdat deze een sterke geur hebben en ze daarnaast niet makkelijk van de val te halen zijn.

Eten muizen vlees?

Net als mensen eten muizen ook wel eens vlees. Vooral in de stedelijke gebieden waar veel vlees beschikbaar is eten muizen vlees. Hierbij kun je denken aan verschillende soorten vlees: biefstuk, schnitzel, worstjes of een burger staan op het menu van de muis. Naast vlees eten muizen ook vaak insecten.

Professioneel lokmiddel om muizen te lokken

Muizen lokken met voedsel heeft voordelen. Zo heb je vrijwel altijd wel wat in huis om direct aan de slag te gaan. Toch zijn er ook nadelen aan het lokken van muizen met voedsel. Zo gaat voedsel vaak snel rotten en trekt het daardoor weer ander ongedierte aan. Ook blijft de geur niet vaak lang actief en verliest het dus na verloop van tijd zijn aantrekkelijkheid voor de muizen.

Professioneel muizenlokmiddel is in onze ogen de beste oplossing om muizen te lokken. Professioneel lokmiddel behoudt namelijk soms wel maandenlang zijn geur (afhankelijk van de omgeving), én is bewezen effectief bij het lokken van muizen. Een ander groot voordeel van professioneel lokmiddel is dat het niet gaat rotten. Daarnaast is deze oplossing om muizen te lokken helemaal niet duur. Zo haal je al professioneel muizenlokmiddel in huis vanaf € 2,50.

Het onderstaande product is toegevoegd aan je winkelwagen:

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 394 reviews.