Wat kost muizen bestrijden?

Heb je last van muizen? Zowel in de stad als op het platteland kunnen muizen voorkomen. Aangezien de plaagdieren zich snel vermenigvuldigen is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen. Zo voorkom je een muizenplaag en grotere problemen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor het bestrijden van muizen? Wij leggen precies uit hoe de kosten voor bestrijding tot stand komen. Voor zowel het laten bestrijden door een professionele bestrijder als het zelf bestrijden geven we een kostenoverzicht. Daarnaast leggen we uit hoe de prijs is opgebouwd en geven we een overzicht van de bestrijdingsmiddelen.

Wil je zelf aan de slag met het bestrijden van muizen? Bij Pestor vind je alles wat je nodig hebt om muizen te bestrijden.

Direct in contact met een bestrijder?

Wil je liever direct in contact komen met een professionele ongediertebestrijder? Wij brengen je graag in contact met een gecertificeerde bestrijder bij jou in de buurt. We zijn telefonisch bereikbaar (ook ‘s avonds en in het weekend).

Wat kost muizenbestrijding?

Het laten bestrijden van muizen is vrijwel altijd maatwerk. De kosten kunnen daardoor per behandeling verschillen. Als je een professionele muizenbestrijder inschakelt zal vooraf eerst een inspectie worden uitgevoerd. Op basis hiervan kan een kostenindicatie voor de behandeling worden afgegeven.

In het onderstaande overzicht zijn de gemiddelde kosten te vinden voor het verdelgen van muizen.

Kosten muizen bestrijding
Minimale kosten € 55,-
Gemiddelde kosten € 85,-
Gemiddeld bereik € 65,- tot € 95,-
Maximale kosten € 150,-

 

De kosten zijn inclusief inspectie, bestrijdingsmiddelen, voorrijkosten en btw.

Kostenopbouw muizenbestrijding

De kostenopbouw is afhankelijk van verschillende factoren. Het aantal behandelingen is voor een groot deel bepalend voor de prijs. Hoe groter de muizenplaag, hoe meer behandelingen er nodig zijn.

In de regel bestaan de kosten voor muizenbestrijding uit de volgende zaken:

  • Het aantal behandelingen
  • De arbeidskosten
  • De bestrijdingsmiddelen

Gemiddeld gezien bestaat de prijsopbouw voor 30% uit de bestrijdingsmiddelen. De overige 70% van de kosten zitten in de arbeid, zoals inspectie en de behandeling(en) zelf.

Sommige bestrijders brengen een toeslag in rekening voor bestrijding in de avond, nacht of weekend. Ook kunnen spoedklussen soms extra kosten met zich meebrengen.

Wat doet een muizen bestrijder?

Als je een lokale ongediertebestrijder inschakelt wordt er altijd gestart met een inspectie. De vakman stelt vaak een aantal vragen en gaat op zelf op onderzoek uit. Zodoende kan de omvang van het muizenprobleem in kaart worden gebracht en kan een plan worden gemaakt voor een effectieve behandeling.

De onderstaande vragen zijn belangrijk om de juiste bestrijdingsmethode te bepalen:

Zodra de bestrijder voldoende informatie heeft kan een geschikte methode worden gekozen om het muizenprobleem aan te pakken. Doorgaans krijg je uitleg over de werkwijze. Hierin wordt duidelijk hoeveel behandelingen er nodig zijn en wat de kosten zijn. Daarnaast wordt vastgesteld welke bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

Om een muizenplaag in de toekomst te voorkomen geeft de bestrijder tevens preventietips. Zo kan muizenwering worden aangebracht om te voorkomen dat muizen later terugkomen.

Hulp nodig van een professionele bestrijder?

Wil je het bestrijden van ongedierte liever uitbesteden aan een professional? Wij kennen vrijwel altijd een bestrijder bij jouw in de buurt. Met gecertificeerde ongediertebestrijder ben je verzekerd van een snelle en effectieve aanpak.Schakel een professionele bestrijder in »

Hoe lang duurt het om muizen te bestrijden?

Het kan per situatie verschillen hoe lang het duurt om een muizenplaag compleet uit te roeien. Dit is namelijk erg afhankelijk van het aantal behandelingen.

Wanneer een bestrijder een inspectie heeft gedaan krijg je een indicatie van het aantal behandelingen. In sommige gevallen kan de bestrijder tijdens de inspectie de eerste behandeling al uitvoeren. Er volgt vrijwel altijd een vervolgbezoek om te controleren of de muizen weg zijn.

Gemiddeld duurt het maximaal 90 dagen om muizen te bestrijden. Echter kan een muizenprobleem sommige gevallen ook in minder tijd worden opgelost.

Hoeveel kost muizenbestrijding in huis?

De kosten voor het verdelgen van muizen kunnen variëren afhankelijk van de locatie van het muizenprobleem. Vaak is het bestrijden van muizen in huis iets goedkoper dan het verdelgen van muizen in de tuin.

Muizen onder de vloer, tussen de (spouw)muur of in het plafond lastig te bestrijden. Deze plekken zijn vaak minder goed bereikbaar. Dit heeft invloed op de kosten.

De bestrijdingsmiddelen kunnen ook van invloed zijn op de kosten. Wanneer je bijv. kinderen en/of huisdieren hebt kunnen niet alle bestrijdingsmiddelen worden ingezet. Hierdoor dient er gekozen te worden voor een alternatieve bestrijdingsmethode. In sommige gevallen kan dit extra kosten met zich meebrengen.

Kosten per locatie Gemiddelde prijs
Muizen in huis € 85,-
Muizen op zolder € 85,-
Muizen in de slaapkamer € 85,-
Muizen in de keuken € 85,-
Muizen in de (spouw)muur € 95,-
Muizen in het plafond € 95,-
Muizen onder de vloer € 95,-
Muizen in de schuur € 105,-
Muizen op het balkon € 95,-
Muizen in de tuin € 105,-
Ongediertebestrijder

Wat kost het om zelf muizen te bestrijden?

In de meeste gevallen is het goedkoper om de muizen zelf te bestrijden. Bij een beginnende muizenplaag kun je zelf bestrijdingsmiddelen inzetten. Welke bestrijdingsmethode het beste werkt verschilt per situatie.

In het onderstaande overzicht vind je de verschillende soorten bestrijdingsmiddelen en de vanaf prijs.

Kosten bestrijdingsmiddelen Vanaf
Muizengif € 4,95
Muizenvangkooi € 5,95
Muizenval € 2,95
Ultrasone muizenverjager € 9,95
Muizen lokmiddelen € 2,50
Muizenwering € 1,95

Zelf plaagdieren bestrijden?

In het gratis stappenplan leggen we precies uit hoe je zelf snel & effectief plaagdieren kunt bestrijden.Download het stappenplan »

Hulp nodig van een professionele bestrijder?

Lukt het niet om het muizenprobleem zelf aan te pakken? Of wil je het bestrijden van muizen liever uitbesteden aan een ervaren ongediertebestrijder? Wij brengen je graag in contact met een gecertificeerde bestrijder bij jou in de buurt.

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 395 reviews.