Wat kost ratten bestrijden?

Heb je last van ratten? Ratten zorgen steeds vaker voor problemen. Met name in stedelijke gebieden worden ratten steeds vaker gesignaleerd.

De regelgeving omtrent het bestrijden van ratten is de afgelopen jaren flink veranderd. Hierdoor wordt het (laten) bestrijden van ratten steeds lastiger. Dit zorgt ervoor dat de rattenpopulatie toeneemt.

Ratten kunnen voor flink wat overlast zorgen. Daarnaast zijn de plaagdieren in staat om zich snel voort te planten. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen.

Ben je benieuwd wat het kost om ratten te bestrijden? In dit artikel leggen we precies uit met welke kosten je rekening moet houden. Op basis van een helder kostenoverzicht geven we je een concrete indicatie van de kosten om ratten te bestrijden.

Wil je zelf aan de slag met het bestrijden van ratten? In onze webshop vind je vrijwel alles wat je nodig hebt om zelf ratten te bestrijden.

Direct in contact met een bestrijder?

Wil je direct ratten laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder? Wij brengen je graag vrijblijvend in contact met een gecertificeerde bestrijder bij jou in de buurt. Je kunt ook direct telefonisch contact opnemen (ook ‘s avonds en in het weekend bereikbaar).

Wat kost rattenbestrijding?

De kosten voor het bestrijden van ratten kunnen erg verschillen per situatie. Dit komt omdat rattenbestrijding vrijwel altijd maatwerk is. Hierdoor kunnen de kosten per behandeling verschillen.

Wanneer je een professionele rattenbestrijder inschakelt, zal altijd vooraf een inspectie worden uitgevoerd. Op basis hiervan wordt een concreet prijsvoorstel voor de behandeling afgegeven. Zo weet je precies waar je aantoe bent.

In het onderstaande overzicht zijn de gemiddelde kosten voor het bestrijden van ratten te vinden. Dit geeft een indicatie van de kosten voor een behandeling door een gecertificeerde ongediertebestrijder.

Kosten ratten bestrijding
Minimale kosten € 60,-
Gemiddelde kosten € 90,-
Gemiddeld bereik € 70,- tot € 100,-
Maximale kosten € 155,-

 

De kosten zijn inclusief inspectie, bestrijdingsmiddelen, voorrijkosten en btw.

Kostenopbouw rattenbestrijding

Voor het bestrijden van ratten worden verschillende kosten in rekening gebracht. De kosten met name afhankelijk van het aantal behandelingen. Wanneer een bestrijder vaker terug moet komen zijn er meer manuren nodig.

In de regel geldt: hoe groter de rattenplaag, hoe meer behandelingen er nodig zijn. Voor het bestrijden van ratten in en om het huis is één behandeling meestal voldoende.

Over het algemeen zijn de kosten als volgt opgebouwd:

  • Het aantal behandelingen
  • De arbeidskosten
  • De bestrijdingsmiddelen

Van de totale prijs bestaat circa 70% uit de kosten voor arbeid, zoals inspectie, monitoring en de behandeling(en). De overige 30% van de prijs bestaat uit het gebruik van de bestrijdingsmiddelen.

In sommige gevallen kan een extra toeslag worden berekend. Dit is vaak van toepassing voor klussen in de avond, nacht of weekend. Daarnaast kunnen ook voor spoedopdrachten extra kosten in rekening worden gebracht.

Wat doet een rattenbestrijder?

Een rattenbestrijder begint vrijwel altijd met een inspectie. De bestrijder zal een aantal gerichte vragen stellen en zelf onderzoek doen om de omvang van het rattenprobleem in kaart te brengen. Op basis hiervan kan een plan worden gemaakt om de rattenplaag te bestrijden.

Om tot de juiste behandeling te komen zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om vast te stellen, namelijk:

  • Om welke rattensoort gaat het?
  • Hebben de ratten schade aangericht?
  • Wat is de omvang van de overlast?
  • Waar houden de ratten zich schuil?
  • Op welke wijze zijn de ratten binnen gedrongen?

Zodra de bestrijder alle benodigde informatie heeft verzameld kan aan concrete aanpak worden geformuleerd. De bestrijder geeft hierbij doorgaans uitleg over de werkwijze. Hierbij wordt duidelijk hoeveel behandelingen nodig zijn en welke bestrijdingsmiddelen kunnen worden ingezet. Op basis hiervan krijg je tevens een indicatie van de kosten.

In het kader van het geïntegreerd plaagdierbeheer (IPM-systeem) zal de bestrijder tevens adviseren om een aantal preventieve maatregelen te nemen. Deze moeten ervoor zorgen dat er niet opnieuw rattenoverlast kan ontstaan.

Hulp nodig van een professionele bestrijder?

Wil je het bestrijden van ongedierte liever uitbesteden aan een professional? Wij kennen vrijwel altijd een bestrijder bij jouw in de buurt. Met gecertificeerde ongediertebestrijder ben je verzekerd van een snelle en effectieve aanpak.Schakel een professionele bestrijder in »

Hoe lang duurt het om ratten te bestrijden?

De tijd die het kost om een rattenkolonie uit roeien kan per situatie verschillend zijn. Deze is onder andere afhankelijk van het soort rat, het aantal ratten en de locatie waar de ratten zich bevinden. Hierdoor is het lastig om een concreet tijdsbestek te geven.

Wanneer de bestrijder een inspectie heeft gedaan krijg je een indicatie van het aantal behandelingen dat nodig is. Dit geeft tevens een indicatie van hoe lang het duurt om de ratten te bestrijden.

Veelal kan de bestrijder de eerste behandeling al direct uitvoeren. Afhankelijk van de situatie kan tijdens een vervolgbezoek worden gecontroleerd of de ratten weg zijn en of er nog aanvullende behandelingen nodig zijn.

Over het algemeen duurt het tot 90 dagen om de ratten te bestrijden. In de meeste gevallen kan het probleem in veel sneller worden aangepakt. Het is vrijwel altijd aanbevolen om rattenwering in te zetten, zo voorkom je namelijk dat ratten opnieuw overlast veroorzaken.

Hoeveel kost rattenbestrijding in huis?

De rattenpopulatie neemt al jaren toe. Ratten hebben behoefte aan een droge, veilige en warme schuilplaats. Hierdoor trekken ratten steeds vaker woningen in op zoek naar voedsel en onderdak.

De kosten om ratten in huis te verdelgen zijn sterk afhankelijk van de plek waar de plaagdieren zich schuilhouden. Wanneer de ratten onder de vloer, tussen de (spouw)muur of in het plafond zitten zijn deze lastiger te bestrijden. Dit heeft invloed op de kosten.

Over het algemeen zijn de kosten lager wanneer de ratten zich in de woning bevinden. Wanneer ratten in de tuin, schuur of garage zitten nemen de kosten doorgaans iets toe.

Kosten per locatie Gemiddelde prijs
Ratten in huis € 90,-
Ratten op zolder € 90,-
Ratten in de slaapkamer € 90,-
Ratten in de keuken € 90,-
Ratten in de (spouw)muur € 100,-
Ratten in het plafond € 100,-
Ratten onder de vloer € 100,-
Ratten in de schuur € 110,-
Ratten op het balkon € 100,-
Ratten in de tuin € 110,-
Ongediertebestrijder

In de prijsopbouw zijn ook de gebruikte bestrijdingsmiddelen een stelpost. Afhankelijk van de schuilplaats en bereikbaarheid van de ratten kunnen er verschillende middelen worden ingezet.

In sommige situaties dient een alternatieve aanpak gehanteerd te worden. Bijvoorbeeld wanneer je kinderen en/of huisdieren in het hebt. Of als je een sterke voorkeur hebt voor een diervriendelijke aanpak. Dit kan in sommige gevallen extra kosten met zich meebrengen.

Wat kost het om zelf ratten te bestrijden?

In veel gevallen is het mogelijk om zelf ratten ratten te bestrijden. Doorgaans is dit veel goedkoper dan het inhuren van een gecertificeerde bestrijder. Door de behandeling zelf uit te voeren kun je besparen op de kosten. Zo hoef je de manuren en de voorrijkosten niet te betalen.

De kosten om ratten zelf te bestrijden is afhankelijk van de situatie. Zo heb je voor het bestrijden van ratten in huis andere bestrijdingsmiddelen nodig dan bij een rattenplaag in de tuin.

In het onderstaande overzicht vind je overzicht van de vanaf-prijzen van bestrijdingsmiddelen die je kunt gebruiken om zelf ratten te bestrijden.

Kosten bestrijdingsmiddelen Vanaf
Rattenval € 6,95
Rattenvangkooi € 13,95
Ultrasone rattenverjager € 11,95
Ratten lokmiddelen € 2,50
Rattenwering € 1,50

Zelf plaagdieren bestrijden?

In het gratis stappenplan leggen we precies uit hoe je zelf snel & effectief plaagdieren kunt bestrijden.Download het stappenplan »

Hulp nodig van een professionele bestrijder?

In de meeste gevallen kun je ratten zelf bestrijden. Wil het niet lukken om van de rattenplaag af te komen? Of wil je de behandeling tegen ratten liever uitbesteden aan een ongediertebestrijder? Wij brengen je vrijblijvend in contact met een gecertificeerde bestrijder bij jou in de buurt.

Bij Pestor beschikken we over een landelijk netwerk aan ongediertebestrijders. Hierdoor kennen we altijd een lokale bestrijder die je kan helpen bij het bestrijden van ratten.

Een gecertificeerde rattenbestrijder doet altijd vooraf inspectie. Op basis van een grondig onderzoek wordt er een gerichte aanpak bedacht. Op basis van het aantal verwachte behandelingen en de bestrijdingsmiddelen die nodig zijn krijg je direct een prijsspecificatie. Zo weet je precies wat de kosten zijn om ratten te laten bestrijden.

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 381 reviews.