Kun je muizen vangen met chocolade?

Ben je benieuwd of je muizen kunt vangen met chocolade? In dit artikel vertellen we of chocolade in een muizenval gebruikt kan worden. Daarnaast geven we een aantal alternatieven die je als lokaas kunt gebruiken.Tot slot leggen we precies uit hoe je een muizenval het beste kunt opzetten.

Wil je direct aan de slag met het bestrijden van muizen? In onze webshop vind je vrijwel alles wat je nodig hebt voor een snelle & effectieve behandeling. Van (diervriendelijke) muizenvallen tot professioneel lokstof.

Eten muizen chocolade?

Muizen zijn dol op chocolade. Hierdoor is chocolade erg geschikt als lokmiddel om te gebruiken in een muizenval. Door een klein beetje chocolade in de val te doen kun je muizen vangen.

Chocolade heeft een erg typische geur. Bovendien beschikken muizen over een zeer goed reukvermogen. Hierdoor kunnen de chocoladegeur eenvoudig herkennen. Chocolade heeft daardoor een aantrekkelijke werking op muizen.

Het soort chocolade wat je gebruikt om muizen te lokken maakt niet heel veel uit. Over het algemeen houden muizen het minst van witte chocolade. Melkchocolade en pure chocolade kun je daarentegen wel gebruiken. Chocoladepasta (al dan niet met hazelnoot) zoals Nutella werkt ook er goed om muizen te lokken. Daarnaast kan er ook professioneel lokstof met chocoladegeur worden gebruikt. Het voordeel hiervan is dat het zijn geur langer behoudt en niet gaat rotten.

Wat eten muizen in het wild?

Over het algemeen zijn muizen alleseters. Muizen eten vrijwel alles wat ze tegenkomen. Kenmerkend is dat muizen eten in kleine hoeveelheden. Soms wel op 20 tot 30 verschillende plekken. Per dag eet een muis ongeveer 3,5 tot 5 gram voedsel.  Muizen kunnen overleven zonder water te drinken. Zo kunnen namelijk voldoende vocht halen uit het voedsel.

Wat muizen in het wild eten kan per muizensoort verschillend zijn. Veelal zijn muizen dol op vet- en eiwitrijk voedsel, zoals granen, zaden en noten. Daarnaast eten muizen ook insecten, wormen en larven. Sommige muizen zijn ook dol op koolhydraatrijk voedsel, bijvoorbeeld peulvruchten zoals bonen, linzen, kikkererwten en kidneybonen.

Hoeveel er vaak niet de voorkeur naar uitgaat eten muizen soms ook fruit, zoals bananen, druiven, bosbessen, perziken en vijgen. Daarnaast zitten ook groente zoals broccoli, komkommer, kolen, selderij, spruitjes en wortels in het dieet van muizen.

Zelf plaagdieren bestrijden?

In het gratis stappenplan leggen we precies uit hoe je zelf snel & effectief plaagdieren kunt bestrijden.Download het stappenplan »

Hoe kun je muizen in de val lokken?

Soms kunnen muizen slim zijn. Desondanks laten muizen zich ook makkelijk in de val lokken. Muizen zijn voorzichtig maar ook erg nieuwsgierig. Hierdoor verkennen ze vaak de omgeving op zoek naar nieuwe voedselbronnen.

Door geur te gebruiken kun je muizen in de vallokken. Let wel op dat je geen verdachte geuren op de val achterlaat. De menselijke geur kan namelijk argwaan opwekken en muizen afschrikken. Draag bij het plaatsen daarom altijd (rubber) handschoenen.

Het is ook belangrijk om de kiezen voor het juiste lokaas. Lokmiddelen die vaak worden gebruikt om muizen aan te trekken zijn, chocolade, pindakaas, vet, boter, spek, granen, noten en vette zaden. Gekookt voedsel zoals spek of salami kan in sommige gevallen ook goed werken. Plaats nooit teveel lokaas in de val, dit kan ervoor zorgen dat muizen (snel) verzadigd raken.

Om muizen in de val te lokken is het tevens belangrijk om de val op een strategische plek neer te zetten. Muizen kiezen vaak voor een veilige looproute. Ze lopen meestal langs muren of andere grote objecten. Door de vallen in de looprichting van muizen te plaatsen is de kans groot dat de muis zo in de val loopt. Daarnaast is het aan te raden om meerdere vallen tegelijk in te zetten. Hierdoor kun je de kans op een succesvolle vangst aanzienlijk vergroten.

Wat is het beste lokaas voor muizen?

Chocolade werkt over het algemeen erg goed om muizen te lokken. Daarnaast zijn er alternatieve lokmiddelen die kunnen worden gebruikt om muizen aan te trekken.

Vaak wordt gedacht dat kaas het beste kan worden gebruikt als lokaas. In principe klopt het dat muizen kaas eten. Echter gaat de voorkeur vaak uit naar ander voedsel. Hierdoor is kaas meestel niet het meest effectieve lokaas om muizen te vangen.

Het beste lokaas voor in een muizenval verschilt per situatie. Zo gaat niet elke muizensoort aan op hetzelfde lokmiddel. Het beste kun je verschillende aas uitproberen. Vaak kun je na enkele dagen als zien of er van het lokaas gegeten is. Etenswaren zijn vaak erg geschikt om muizen te lokken, zoals:

  • Pindakaas (met havermout);
  • Chocolade (zoals Nutella);
  • Vet, boter & spek;
  • Granen of noten;
  • Vette zaden.

Daarnaast kun je ook kiezen voor professioneel lokstof. Dit soort lokaas wordt ook door professionele ongediertebestrijders ingezet en heeft doorgaans een langdurige werking. De speciale formule is geschikt om vrijwel alle muizensoorten mee te lokken. Daarnaast zijn de lokmiddelen geschikt voor zowel gebruik binnenshuis als buitenshuis.

Het onderstaande product is toegevoegd aan je winkelwagen:

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 349 reviews.