De 3 beste producten voor ratten bestrijden van 2022

Terug naar Blog

Heb je last van ratten? Dan ben je zeker niet de enige. Vooral de laatste jaren neemt de rattenpopulatie flink toe. Het kan zomaar zijn dat je tijdens een wandeling in het donker een rat voorbij ziet komen. Dat je last hebt van ratten is dan ook niets om je voor te schamen, maar gaan de komende jaren steeds meer mensen ervaren. In dit artikel vertellen we je precies welke producten je nodig hebt voor ratten bestrijden.

Hoewel een rattenbesmetting dan misschien vrij normaal is, is het natuurlijk niet welkom. Ratten zijn vieze dieren die ziektes met zich mee kunnen dragen. Daarnaast knagen ze de hele dag door om hun tanden kort te houden en leggen ze tientallen keutels per dag. Snel ingrijpen is dus van belang!

Heb je keutels gevonden maar weet je niet precies of dit van een rat of een muis is? Lees dan ons artikel over het herkennen van rattenkeutels.

#1 Goodnature A24

De Goodnature A24 is de absolute koploper in deze lijst. Het principe van deze rattenval is simpel: je hangt het op buitenshuis. Aan de muur, aan de boom of aan een schutting. Eventueel kun je een los standaard bestellen waardoor je de Goodnature niet hoeft op te hangen. Ideaal om bijvoorbeeld ook binnen te gebruiken. In de Goodnature A24 zit heel aantrekkelijk lokstof die ratten (maar ook muizen) erg lekker vinden ruiken. Zodra zij het lokstof willen ruiken en eten wordt de pin van de Goodnature A24 geactiveerd door het CO2 patroon. Deze pin wordt met zo’n hoge druk geactiveerd dat de rat in één klap dood is zonder langdurig leed. Niet voor niets heeft de Goodnature A24 de hoogst mogelijke score voor Human Standard (MPI NAWAC Klasse A) behaald.

Katten, honden of vogels hebben van de Goodnature A24 weinig te vrezen. De opening is namelijk erg klein waardoor vrijwel alleen de snuit van een rat of muis naar binnen kan. Wil je toch wat extra zekerheid? De Goodnature A24 heeft allerlei extra’s en accessoires. Zo stel je hem precies samen zoals jij wil om bijvoorbeeld de veiligheid te vergroten. Ook wordt de Goodnature A24 bij ons standaard geleverd met een activatieteller. Hierop kun je precies zien hoe vaak de val al is afgegaan. Dit wil je weten want ratten en muizen die worden gedood worden vaak meegenomen door bijvoorbeeld katten of vogels. Je hebt er zelf vrijwel geen omkijken naar!

Pluspunten

 • Bij ons wordt hij standaard geleverd mét handige gids
 • Hoogste score voor Human Standard behaald
 • Dode dieren worden vaak meegenomen door katten of vogels (bio bestrijden)
 • Je hebt er amper omkijken naar
 • Er worden geen giftige stoffen gebruikt
 • Er zijn allerlei handige accessoires beschikbaar

Minpunten

 • Vooral voor buitenshuis
 • Best een prijzig product
 • Niet levend vangen

#2 KB Home Defense rattenverjager 220 m²

Van de rattenverjagers is de KB Home Defense rattenverjager 220 m² misschien wel de allerbeste. Niet alleen het bereik is aan deze rattenverjager een groot pluspunt, ook dat de meest effectieve methodes om ratten te verjagen worden gecombineerd maakt dit apparaat tot een van de beste.

Deze rattenverjager van KB Home Defense combineert ultrasone geluidsgolven met elektromagnetische pulsen. De ultrasone geluidsgolven werken in op het gehoor van de ratten. Zij horen namelijk een erg hoge pieptoon waar ze zich na verloop van tijd aan gaan storen en hun biezen pakken. De elektromagnetische pulsen worden gestuurd via de kabels die aan het stopcontact zijn aangesloten en door je muur lopen. Deze pulsen worden door het hele stroomnetwerk in je woning gestuurd, waardoor ratten in de muren, vloeren en plafonds ook worden geïrriteerd en na verloop van tijd een andere plek gaan zoeken om te wonen.

Rattenverjagers hebben wel hun manieren waarop ze het meest effectief zijn. We raden je dan ook aan om altijd goed de omschrijving te lezen op onze site, zo weet je precies hoe je deze apparaten het beste kunt inzetten voor het meeste resultaat.

Qua techniek en prestaties is de KB Home Defense rattenverjager 220 m² misschien wel gelijk aan de MultiStop Interior+ van BSI, maar omdat de verjager van KB Home Defense een iets groter bereik heeft komt deze in dit lijstje. Heb je niet zo’n heel groot bereik nodig? Dan kun je ook met de MultiStop Interior+ prima uit de voeten!

Pluspunten

 • Een extra groot bereik
 • Combinatie van de beste technieken
 • Verschillende standen mogelijk
 • De ratten worden verjaagd, niet gedood

Minpunten

 • Het kan even duren voordat de ratten weggaan
 • Alleen binnenhuis te gebruiken

#3 Unpest rattenklem in combinatie met lokdoos

Misschien niet heel innovatief, maar wel uiterst effectief. De traditionele rattenklem techniek werkt nog steeds erg goed bij het bestrijden van ratten. Hoewel vroeger de rattenklem van hout was en deze van Unpest van kunststof is gemaakt, blijft de techniek hetzelfde. De rat wil het lokaas pakken, raakt per ongeluk een triggerpunt aan en de rattenklem slaat dicht.

Doordat de Unpest rattenklem is gemaakt van kunststof kun je deze na gebruik makkelijk schoonmaken. Vroeger met de houten rattenklemmen trok het vocht van de rat makkelijk in het hout, waardoor ratten wel een tweede keer nadenken als de val al een keer gebruikt is. Met kunststof rattenklemmen heb je daar geen last van. De Unpest rattenklem is voorzien van een rond voerbakje, waardoor je bijvoorbeeld ook het professionele rattenlokmiddel van Nara kunt gebruiken.

De ultra sterke beugel van deze klem maakt de val misschien wel het meest speciaal. De triggerplaat is extreem gevoelig waardoor de sterke beugel bij minimaal contact al dichtslaat. Deze beugel is zo krachtig dat vrijwel alle ratten een directe dood sterven zonder langdurig leed.

Wat de Unpest rattenklemmen verder zo speciaal maakt is dat deze perfect in de lokdoos van Unpest passen. Niet veel andere rattenklemmen passen namelijk in een lokdoos. Een lokdoos biedt verschillende voordelen. De eerste is dat je de veiligheid vergroot. Kinderen en huisdieren kunnen zo minder snel met de rattenklem in aanraking komen (voorzichtigheid is alsnog belangrijk). Het tweede grote voordeel is dat knaagdieren, waaronder ratten, zich meer op hun gemak voelen in een afgesloten ruimte. Een lokdoos biedt hen deze ruimte natuurlijk uitstekend. De kans dat ze in het lokdoosje het lokaas willen pakken wordt vele malen groter dan wanneer je geen lokdoosje gebruikt.

Pluspunten

 • Extreem gevoelige trigger
 • Krachtige beugel met snelle dood
 • Lokdoos zorgt voor extra pakkans én veiligheid
 • Kunststof klemmen betekent makkelijk schoonmaken en hergebruiken

Minpunten

 • Geen diervriendelijke optie
 • Bestrijden met een klem brengt uitdagingen met zich mee, lees voor het beste gebruik altijd de productbeschrijving

Nog veel meer producten voor ratten bestrijden

Hoewel we in dit artikel de in onze ogen 3 beste artikelen hebben uitgelicht, zijn er nog vele andere producten die goed kunnen werken. Welk product het beste is, is vooral afhankelijk van de situatie en de leefomgeving van de ratten. Twijfel je over welk product voor jou het beste werkt? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze bestrijdingsexperts helpen je altijd graag met vragen over ratten bestrijden. Liever direct bestellen? Dan zit je bij ons goed. We hebben namelijk een snelle levertijd en goede voorwaarden, zo weet je zeker dat het goed komt met je pakketje!

Terug naar Blog
Het onderstaande product is toegevoegd aan je winkelwagen:

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 354 reviews.