Pokon

Pokon heeft zeer effectieve bestrijdingsmiddelen ontwikkeld tegen zowel kruipende- als vliegende insecten. Van verschillende insectensprays en concentraten tot vangplaatjes voor de kamerplanten. Hulp nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Filter

Bestrijdingsmiddelen van het merk Pokon

Als tuin- of plantenliefhebber heb je vast al eens van Pokon gehoord. Het Nederlandse bedrijf Pokon bestaat al sinds 1929. Het merk werd bekend van het groene flesje met gele dop dat jarenlang vast was te vinden in vele Nederlandse huishoudens. Het poeder van Pokon zorgt er al jaren voor dat planten de juiste voeding krijgen en goed kunnen groeien. Maar wist je dat het assortiment van Pokon daarnaast nog uit vele andere producten bestaat? Pokon ontwikkelt namelijk ook veel andere producten waarmee je jouw planten gezond kunt houden. Waaronder bestrijdingsmiddelen. In dit artikel vertellen we je alles over de bestrijdingsmiddelen van Pokon.

Pokon producten bij Pestor

Bij Pestor hebben we een breed scala aan producten van Pokon opgenomen in ons assortiment. Deze producten zorgen ervoor dat je planten gezond blijven. Zo kun je er optimaal van genieten en kunnen jouw planten zonder complicaties door blijven groeien. Want een heerlijk groene leefomgeving of tuin wil toch iedereen?

Pokon insectenspray

Met de insectenspray van Pokon zorg je er binnen een mum van tijd voor dat jouw geliefde planten weer vrij zijn van insecten. Er zijn verschillende sprays van Pokon beschikbaar, maar de meeste werken voor vele soorten insecten. In ons assortiment vind je verschillende spray die werken tegen dopluizen, schildluizen, bladhaantjes, witte vliegen, bladluizen, vliegen, spintmijten en rupsen.

Insecten op jouw planten zorgen voor lelijke planten. Ze knagen van de plant en zorgen voor gaten in de bladeren. Op termijn begint jouw plant te verkleuren en stopt hij met groeien. Door de planten weer insectvrij te maken zorg je ervoor dat hij kan herstellen en weer optimaal kan gaan groeien.

Er zijn verschillende insectensprays van Pokon. Ga je groente- of fruitplanten besproeien? Lees dan altijd goed de omschrijvingen door om te zien of de spray daar ook voor geschikt is. Eigenlijk raden we je altijd aan om even goed de etiket en de productomschrijving te lezen. Zo ben je op de hoogte van hoe je de spray gebruikt en ga je altijd veilig te werk. Veel insectenspray’s van Pokon zijn zowel binnen- als buiten te gebruiken. Een groot voordeel van deze sprays is dat ze kant-en-klaar zijn. Je hoeft dus niets zelf te mengen en kunt meteen aan de slag.

Hoe gebruik je Pokon insectenspray?

Insectensprays van Pokon zijn heel makkelijk te gebruiken. De meeste sprays werken ongeveer hetzelfde. De precieze instructies vind je in de productomschrijving en op het etiket, maar over het algemeen gelden de volgende handelingen:

 • Je gebruikt Pokon insectenspray een bepaalde periode van het jaar. Meestal vanaf het voorjaar tot het najaar. Check dit altijd even goed op de verpakking.
 • Je gebruikt de spray het beste in de avond, omdat het dan wat koeler is. De sprays zijn vaak niet geschikt voor gebruik bij temperaturen boven de 25 graden. Zorg er daarnaast voor dat er geen fel zonlicht op de te bespuiten planten schijnt.
 • Het gebruik is heel makkelijk: schudt de fles even voor gebruik en bespuit de plant vanaf ongeveer 40 centimeter. Bespuit genoeg zodat alle bladeren van de boven- en onderkant nat zijn. Bespuit daarnaast ook de stam van de plant.
 • Heb je wat gemorst? Ruim dat dan altijd meteen even op zodat het oppervlak netjes blijft.
 • Meestal kun je de spray na een aantal dagen nog eens inzetten als je na gebruik nog last hebt van insecten, maar check dit altijd even goed bij het desbetreffende product.

Pokon concentraat tegen insecten

Naast insecten bestrijdingsproducten van Pokon in sprayvorm, kun je deze producten vaak ook als concentraat bestellen. Deze dien je zelf nog even te mengen. Dat is even een klein klusje, maar hierdoor is het wel een stuk voordeliger! Vervolgens breng je jouw mengsel met een plantenspuit aan op de planten en werkt het net zo goed als de kant-en-klare spray van Pokon.

Pokon concentraat is er van verschillende sprays, maar de meeste sprays van Pokon werken tegen verschillende insecten. Zo bestrijdt je met Pokon concentraat vaak bladluizen, schildluizen, dopluizen, spintmijten en witte vliegen tegelijk! Check altijd even goed de tekst van de desbetreffende concentraat om er zeker van te zijn dat je het juiste concentraat besteld.

Het concentraat mengen moeilijk? Helemaal niet! Vaak zit er gewoon een maatdopje bij waarop precies staat hoeveel water je erbij moet doen. Vervolgens even goed mengen en het bespuiten kan beginnen!

Hoe gebruik je Pokon concentraat tegen insecten?

Hoe je jouw betreffende Pokon concentraat gebruikt, lees je altijd precies in de productomschrijving en op het etiket van jouw product. Wel zijn er een aantal stappen die vaak hetzelfde zijn, deze vatten we alvast voor je samen:

 • Je gebruikt Pokon concentraat een bepaalde periode van het jaar. Meestal vanaf het voorjaar tot het najaar. Check dit altijd even goed op de verpakking.
 • Je gebruikt het middel het beste in de avond, omdat het dan wat koeler is. Pokon tegen insecten is vaak niet geschikt voor gebruik bij temperaturen boven de 25 graden. Zorg er daarnaast voor dat er geen fel zonlicht op de te bespuiten planten schijnt.
 • Meng het product zoals aangegeven staat op de verpakking.
 • Heb je een homogeen mengsel? Bespuit dan jouw planten met een plantenspuit. Zorg ervoor dat je zowel de boven- als onderkant van de bladeren goed bladspuit en bespuit ook de stam van de plant.
 • Vaak kun je het concentraat gewoon meerdere keren gebruiken met een tussenperiode. Vaak is dat niet eens nodig. Wil je toch nog een keer besproeien? Check dan altijd even de productinformatie.

Pokon vangplaatjes tegen insecten

Liever niet met bestrijdingsmiddelen zoals spray of concentraat aan de slag? Dan is er voor jou nog een oplossing van Pokon, namelijk vangplaatjes. Vangplaatjes van het merk Pokon plaats je gewoon in de bloempot. De plaatjes zijn aantrekkelijk voor veel insecten en zij zullen dan ook naar het vangplaatje toe gaan. Het vangplaatje bevat een sterke lijmlaag, waardoor de insecten zullen vastplakken aan de insectenval.

Hoe gebruik je Pokon vangplaatjes tegen insecten?

De vangplaatjes van Pokon werken tegen verschillende soorten insecten. Potgrondvliegen, tripsen en witte vliegen zijn niet meer veilig door de inzet van jouw vangplaatjes. De vangplaatjes van Pokon zijn heel erg makkelijk in gebruik, maar voor het gemak vatten we even voor je samen hoe je deze gebruikt:

 • Een verpakking bevat vaak meerdere vangplaatjes en stekertjes. Zo kun je meteen meerdere planten redden. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om jouw ene plant vaker te voorzien van een vangplaatje.
 • Bevestig een vangplaatje aan een stekertje. Verwijder nu de folie van het vangplaatje zodat de lijmlaag in werking treedt.
 • Vervolgens steek je het stekertje inclusief vangplaatje in de potgrond naast jouw plant. Insecten worden aangetrokken door de opvallende kleur. Is jouw vangplaatje vol? Dan kun je hem gewoon bij het afval gooien en vervangen door een nieuwe.

Producten van Pokon bestel je bij Pestor

Ben jij net als wij helemaal overtuigd door de producten van Pokon? Dat is helemaal terecht. Pokon staat namelijk al jarenlang bekend om kwaliteitsproducten die je helpen bij jouw tuin en planten.

Bij Pestor streven we ernaar om jouw leefomgeving en tuin ongediertevrij te houden. Of het nu gaat om insecten, muizen, ratten of ander ongedierte, Pestor staat voor je klaar met een breed scala aan effectieve middelen voor diverse problemen. Hierin staat voor ons de kwaliteit voorop. We kiezen alleen de beste merken en producten en proberen dit te doen met zo weinig mogelijk impact op het milieu.

Door jouw producten bij Pestor te bestellen weet je dus zeker dat je kwaliteitsproducten in huis haalt. Onze professionals staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je te adviseren bij jouw ongedierteproblemen. Heb je behoefte aan advies? Geen probleem, stuur een mail naar de klantenservice en vaak heb je binnen enkele uren al reactie ontvangen!

Niet wat je zocht?

Bij Pestor vind je alles wat je nodig hebt voor het bestrijden van muizen en ratten. Bekijk ook: