Waar hebben muizen een hekel aan?

Als je dit leest heb je waarschijnlijk last van muizen. Dat komt tegenwoordig helaas steeds vaker voor en steeds meer huishoudens worden geteisterd door muizen. De muizenpopulatie in Nederland neemt al jaren toe. De muizen planten zich razendsnel voort, waardoor deze populatie naar verwachting alleen maar zal blijven toenemen. Grote kans dus dat je vroeg of laat last krijgt van muizen. Maar als je last hebt van muizen, hoe kom je er dan weer vanaf? Dan is het belangrijk om te weten waar muizen een hekel aan hebben om ervoor te zorgen dat ze weer weggaan. In dit artikel vertellen we je alles waar muizen een hekel aan hebben.

Muizen hebben een hekel aan bepaalde geuren

Muizen hebben een erg goede neus. Dit helpt ze bij het zoeken naar voedsel. Echter, heeft dit sterke reukvermogen ook nadelen voor muizen. Zo storen ze zich mateloos aan bepaalde geuren. Welke geur het beste werkt voor jouw muizen is echter niet in beton gegoten. Sommige muizen hebben van nature een grotere hekel aan de ene geur, terwijl andere muizen zich sneller storen aan een andere geur. Bepalen welke geur je het beste kunt gebruiken is dus een kwestie van testen en proberen. We kunnen je echter wel vertellen aan welke geuren muizen váák een hekel hebben. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Pepers
  • Azijn
  • Chloor
  • Pepermunt
  • Eucalyptus
  • Uien

Daarnaast zijn er nog een aantal geuren waar muizen een hekel aan hebben. In dit artikel lees je alles over het verjagen van muizen met geuren.

Muizen hebben een hekel aan ultrasoon geluid

Ultrasoon geluid is geluid op een dermate hoge toon dat het voor vrijwel alle mensen onhoorbaar is. Muizen hebben echter een veel beter gehoor dan mensen en horen dit geluid wel. Hoe langer zij deze hoge tonen horen, hoe meer zij zich eraan beginnen te storen. Grote kans dat de muizen na verloop van tijd kiezen om ergens anders te gaan wonen omdat ze helemaal gek worden van het geluid.

Om succesvol muizen te bestrijden met ultrasoon geluid is echter wel wat meer nodig dan alleen een apparaat in de muur steken. De muizen dienen namelijk genoeg geluidsgolven te horen. Allerlei obstakels kunnen deze golven tegenhouden en zorgen dat de muizen er minder mee in aanraking komen. Verwijder dus zoveel mogelijk obstakels tussen het apparaat en de plek waar de muizen zitten. Banken, gordijnen, muren of ander huisraat houdt het geluid tegen en zorgt voor een mindere werking.

Zitten jouw muizen in de muur of het plafond? Dan zijn ze lastig te bereiken met ultrasoon geluid. Gelukkig zijn er ook muizenverjagers die naast ultrasoon geluid ook elektromagnetische pulsen uitzenden. Dit zijn pulsen die worden gestuurd door de elektriciteitskabels in je woning. De muizen in de muren en het plafond komen hiermee in aanraking en vinden dit erg onprettig. Grote kans dat ze na verloop van tijd de muren en plafonds verlaten en op zoek gaan naar een andere plek om te wonen.

Muizen hebben een hekel aan een opgeruimd huis

Muizen houden van een onhygiënische leefomgeving. De eerste reden hiervoor is dat daar veel voedsel te vinden is. Muizen zijn echte omnivoren en eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. In een onhygiënisch of niet opgeruimd huis is van alles te vinden wat ze kunnen eten, waardoor ze daar graag gaan wonen en niet snel weggaan. Ruim je voedsel dus goed op, het liefst in afgesloten blikken, om muizenoverlast tegen te gaan.

Naast voedsel is er nog iets wat muizen prettig vinden aan rommel. Muizen zijn erg schuw en laten zich niet graag zien. Is het een rommel in jouw woning of tuin, zorg je ervoor dat er veel plekken voor de muizen zijn om zich te verschuilen. Ze vinden veel materiaal om een nestje te maken en houden zich prima schuil voor de mensen. Wil je voorkomen dat je last krijgt van muizen, of ervoor zorgen dat de bestaande muizen weggaan, ruim dan goed op en maak je leefomgeving goed schoon.

Muizen hebben een hekel aan katten en andere roofdieren

Katten hebben van nature een jachtinstinct. Ze rennen achter alles aan wat snel beweegt en willen vaak elk beestje vangen. Muizen weten dit als geen ander. De geur van katten boezemt de muizen angst in waardoor ze jouw woning liever vermijden dan dat ze er gaan wonen. En als ze er al gaan wonen, grote kans dat jouw kat dan de muizen gaat vangen. Wil je dus voorkomen dat er muizen in jouw huis gaan wonen? Neem dan gerust een kat. Een kat is namelijk niet alleen erg gezellig, maar ook nog eens functioneel om ongedierte buiten de deur te houden!

Hoewel wij zelf van alles verkopen voor het bestrijden van muizen, hebben we (helaas) geen katten in ons assortiment. Maar, niet getreurd! Het dierenasiel zit er vol mee. Zoek jij dus een leuke kat die je gezelschap houdt én helpt tegen muizen? Adopteer dan een kat uit het dierenasiel.

Bestrijdingsmiddelen tegen muizen

Naast al deze praktische informatie zijn er natuurlijk ook bestrijdingsmiddelen waar muizen een hekel aan hebben.

Muizenval

De traditionele muizenval ken je waarschijnlijk al. Een houten plaatje met daarop een beugel die afgaat wanneer de muis het lokaas wil pakken. Deze muizenvallen zijn al decennia oud, maar werken in de praktijk nog altijd erg goed. Daarnaast wordt er in de muizenvallen-wereld flink geïnnoveerd. Zo zijn de meeste muizenvallen tegenwoordig van kunststof in plaats van hout. Dit heeft als voordeel dat je ze makkelijk schoonmaakt en de geur van de dode muis er niet snel kan intrekken. Dat schikt andere muizen namelijk weer af. Zo gebruik je een kunststof muizenval met gemak meerdere keren.

Diervriendelijke muizenval

Naast de klassieke muizenval wordt ook de diervriendelijke muizenval de laatste jaren steeds populairder, en in onze ogen geheel terecht! Deze muizenvallen zijn in de praktijk namelijk vrijwel net zo effectief als de klassieke, dodelijke variant, maar dan veel humaner. Zo vang je de muizen levend door ze tijdelijk op te sluiten. Vervolgens laat je de gevangen muizen buiten weer vrij waarna ze hun leven kunnen vervolgen.

Muizengif

Muizengif is al jaren een van de populairste middelen om muizen te bestrijden. Dit komt vooral doordat mensen niet zo van muizen houden en er op deze manier niet mee in aanraking hoeven te komen. Muizengif heeft veel voordelen, zo kun je er met gemak hele kolonies mee uitroeien. Er zijn echter ook nadelen, de belangrijkste zijn dierenleed (het is voor muizen erg onprettig) en doorvergiftiging. Doorvergiftiging is wanneer andere dieren (bijvoorbeeld katten) een vergiftigde muis opeten en zelf ziek worden. Pas dus altijd goed op wanneer je muizengif gebruikt in de buurt van huisdieren. Maak daarnaast altijd gebruik van een muizenlokdoosje wanneer je gif gebruikt.

Muizenwering

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook bij een muizenbesmetting. Zorg er dus voor dat er in jouw huis geen makkelijke toegangswegen zijn voor ongedierte om jouw woning binnen te dringen. Hiervoor kun je muizenwering gebruiken. Muizenwering is een selectie producten waarmee je gaten en kieren in jouw woning dicht kunt maken om ervoor te zorgen dat de muizen je woning niet meer in kunnen komen.

Bestrijdingsmiddelen tegen muizen bestellen

Heb je onverhoopt toch last gekregen van muizen en wil je er spoedig vanaf? In onze webshop vind je een groot assortiment met bestrijdingsmiddelen tegen muizen. Deze producten worden altijd snel bij je thuis geleverd, zodat je snel weer zorgeloos verder kunt gaan met je leven. Daarnaast geniet je bij Pestor van discrete levering. Dit houdt in dat nergens op de doos te zien is dat je bestrijdingsmiddelen tegen muizen hebt besteld. Zo weten de buren en de bezorger niets van je muizenprobleem.

Het onderstaande product is toegevoegd aan je winkelwagen:

De waardering van pestor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 381 reviews.