Weringsmiddelen van GevelFix

Het assortiment van GevelFix bestaat uit een aantal gepatenteerde roosters om muizen, ratten, insecten en andere ongedierte buiten de deur te houden. Hulp nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Filter

Voorzetroosters van GevelFix

GevelFix is een toonaangevend merk als het gaat om voorzetroosters. Deze voorzetroosters kunnen worden gebruikt om de standaard roosters voor de kruipruimteventilatie te vervangen. De GevelFix renovatieroosters zijn universeel toepasbaar en verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen. Hierdoor kan vrijwel elk type kruipruimteventilatierooster worden vervangen. De roosters zijn erg robuust en zorgen voor een fraaie uitstraling van de gevel.

Ventilatie van de kruipruimte

Veel woningen zijn voorzien van een kruipruimte. Dit is een extra bufferruimte onder de vloer. Hierdoor staat de begane grond van de woning niet direct in aanraking met de ondergrond. Dit heeft verschillende voordelen. Zo zijn veel woningen gebouwd op zand- of kleigrond. Hierdoor kan de ondergrond vochtig en koud zijn. De kruipruimte zorgt ervoor dat deze kou niet de woning in kan komen, waardoor het een isolerende werking heeft. Daarnaast wordt de kruipruimte gebruikt voor het plaatsen van leidingwerk, zoals gasleidingen, waterleidingen, afvoerpijpen en elektriciteitskabels.

Kruipruimtes zijn te vinden in verschillende type woningen. In zowel oude als nieuwe woningen kan een kruipruimte aanwezig zijn. De kruipruimte is meestal bereikbaar via een luik. Deze is doorgaans te vinden in de hal achter de voordeur. De kruipruimte is erg laag en heeft meestal een hoogte tussen de 60 cm en 80 cm.

Ventilatie van de kruipruimte is enorm belangrijk. Dit voorkomt namelijk dat de lucht niet stilstaat en het compartiment onder de grond niet te vochtig wordt. Hierdoor kunnen er verschillende problemen ontstaan, zoals schimmelvorming, vochtplekken of een onaangename geur in de woning. Bovendien kan een vochtige ruimte zorgen voor houtrot.

De kruipruimte kan worden geventileerd via speciale ventilatiekanalen. Dit zijn kokers die vanaf de buitenmuur de kruipruimte bereiken. De gevelzijde is vaak voorzien van een speciaal rooster. Dit zorgt ervoor dat er geen water, vuil en ongedierte door het ventilatiekanaal kan. Deze kruipruimteventilatieroosters vind je doorgaans laag bij de grond, aan de onderkant van een gevelmuur.

GevelFix renovatierooster

De standaard ventilatieroosters worden doorgaans tussen de bakstenen ingemetseld. Het komt vaak voor dat in de loop van de tijd deze roosters verdwijnen of beschadigd raken. Dit geeft veelal een rommelig beeld. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat er een makkelijke toegang ontstaat voor vuil en ongedierte.

Met de voorzetroosters van GevelFix kunnen de roosters eenvoudig worden hersteld. De roosters hebben een robuuste uitstraling. Doordat de ventilatieroosters zijn gemaakt van roestvast staal (RVS) zijn ze erg duurzaam. Het materiaal is namelijk erg sterk en slijtvast.

De GevelFix zijn 7 mm dik en verkrijgbaar in twee maten, namelijk:

  • GevelFix RVS voorzetrooster: 100 x 140 mm
  • GevelFix-XL RVS voorzetrooster: 150 x 250 mm

Met deze twee maatvoeringen biedt GevelFix voor vrijwel alle gevallen een universele oplossing. De voorzetroosters hebben voldoende luchtdoorlaat om de kruipruimte te ventileren.

Voorzetrooster plaatsen

De GevelFix renovatieroosters zijn eenvoudig te plaatsen. Hiervoor heb je slechts een boormachine nodig. De GevelFix voorzetroosters zijn voorzien van verzonken bevestigingsgaten. Bovendien worden de RVS schroeven meegeleverd.

Voordat het voorzetrooster kan worden geplaatst is het aanbevolen om het oude, kunststof, ventilatierooster te verwijderen. Indien deze is ingemetseld kun je hiervoor een klein zaagje of scherp mesje gebruiken. Als de binnenkoker volledig zichtbaar is, kan het nieuwe voorzetrooster over de ventilatieopeningen worden geplaatst. We raden aan om de boorgaten eerst te markeren met een stift. Vervolgens kunnen de gaten in de gevelmuur eenvoudig worden voorgeboord. Zodoende voorkom je beschadigingen aan de muur.

GevelFix inzetrooster

Van het merk GevelFix is tevens een RVS inzetrooster verkrijgbaar. Deze oplossing is met name geschikt voor grote spouw- of kruipruimte ventilatieroosters. Het inzetrooster heeft een diepte van 45 mm. De standaard maat is 210 x 115 mm.

De stelpootjes buiten iets uit, waardoor deze op de juiste maat kunnen worden gemaakt. Het rooster kan eenvoudig in de juiste positie worden geplaatst. Vervolgens kan het worden afgevoerd. Het resultaat is een nette gevelmuur waarin het ventilatierooster is ingemetseld.

GevelFix insectengaas

De GevelFix inzetroosters en GevelFix voorzetroosters zijn voorzien van kleine openingen. Hiermee is er voldoende luchtinlaat om de kruipruimte te ventileren. Daarnaast zijn de openingen klein genoeg om knaagdieren, zoals muizen en ratten te weren.

Om te voorkomen dat ook insecten via het rooster de kruipruimte in kunnen komen is het aanbevolen om insectengaas te gebruiken. Het insectengaas heeft een maaswijdte van 2,2 mm. Hier kunnen vliegen, muggen, wespen en andere insecten niet doorheen.

Het insectengaas kan worden ingeklemd bij het bevestigen van het inzetrooster of voorzetrooster. Daarnaast kan het ook met kit worden bevestigd aan het rooster. Indien gewenst kan het GevelFix insectengaas eenvoudig op maat worden geknipt.

GevelFix roosters bestellen?

Zijn de standaard ventilatieroosters in de spouwmuur verdwenen of beschadigd? Met de GevelFix roosters kun je deze eenvoudig zelf vervangen. Zo voorkom je dat muizen, ratten, insecten en andere plaagdieren via het ventilatiekanaal in de kruipruimte kunnen komen. Bovendien hebben de RVS roosters een robuuste uitstraling waarmee je het aanzien flink kunt verfraaien.

De voorzetroosters van het merk GevelFix zijn online verkrijgbaar in onze webshop. Daarnaast vind je bij ons ook andere bestrijdingsmiddelen tegen plaagdieren, zoals verjagers en vallen. Bestellingen worden altijd snel en discreet verzonden. Hierdoor heb je de producten altijd snel thuis. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor (online) advies met betrekking tot het bestrijden van plaagdieren. Zo staan onze experts van de klantenservice voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Niet wat je zocht?

Bij Pestor vind je alles wat je nodig hebt voor het bestrijden van muizen en ratten. Bekijk ook: