Anti-teek middelen van Kick The Tick

Kick The Tick is een innovatief merk als het gaat om het veilig verwijderen van teken. Het verminderd het risico op het overbrengen van ziektes. Hulp nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Filter

Teken verwijderen met Kick the Tick

Kick the Tick is een merk van ICB Pharma. ICB Pharma is een familiebedrijf uit Polen. Het bedrijf opereert internationaal en is één van de meest innovatieve chemiebedrijven. ICB Pharma levert verschillende oplossingen in diverse sectoren, waaronder de gezondheidszorg, dierenwelzijn, gewasbescherming en plaagdierenbeheersing.

Voor het bestrijden van plaagdieren heeft ICB Pharma verschillende artikelen op de markt gebracht, waaronder: insecticide tegen mieren en kakkerlakken, fruitvliegvallen, wespenvallen, gifvrije insecticide, mierenpoeder en larvicidegranulaat voor de bestrijding van muggenpopulaties. Daarnaast heeft ICB Pharma het merk Kick the Tick in het leven geroepen.

Teken kunnen ziektes overdragen

Teken komen in vrijwel het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, weilanden, parken en tuinen. De insecten zitten vooral in hoog gras of tussen dode bladeren. Ze kunnen overspringen op passerende (huis)dieren en mensen.

Teken vormen mogelijk één van de grootste bedreigingen voor de gezondheid. Geschat wordt dat ongeveer 40% van de teken geïnfecteerd kan zijn met één of meerdere ziekteverwekkers. Teken kunnen verschillende ziektes veroorzaken, waaronder;

  • Ziekte van Lyme;
  • Tekenencefalitis (TBE);
  • Piroplasmose.

Om het risico van overdracht van ziektes te beperken is het aanbevolen om teken zo snel mogelijk te verwijderen.

Veilig teken verwijderen

Kick the Tick is een innovatieve manier om door teken overdraagbare ziektes te voorkomen. De methode van Kick the Tick zorgt ervoor dat teken veilig kunnen worden verwijderd. Kick the tick is een medisch hulpmiddel en biedt een aantal voordelen, waaronder:

  • Kant-en-klaar pakket met alles wat je nodig hebt om teken veilig te verwijderen;
  • Is veilig voor mens (vanaf 3 jaar) en dier;
  • Bevat geen pesticiden.

Het veilig verwijderen van de teek met Kick the Tick bestaat uit twee stappen, namelijk: bevriezen en verwijderen.

Stap 1: Bevriezen

De eerste stap is het bevriezen van de teek. De APRF™ (Anti-Parasite Removal Film) technologie creëert dun laagje film/coating over de teek. Deze voorkomt dat de huid van de teek scheurt tijdens het verwijderen. Hierdoor is er minder risico dat besmettelijke lichaamsvloeistoffen vrij komen. Bovendien remt het bevriezen van de teek de speeksel overdracht af.

Stap 2: Verwijderen

In de tweede stap kan de teek worden verwijderd. Met de tekentang kan de bevroren teek eenvoudig en snel worden verwijderd. Het ontwerp van de tekentang zorgt ervoor dat de teek gemakkelijk kan worden opgepakt en in z’n geheel uit de huid kan worden gehaald. Hierdoor is de kans dat er iets in de huid blijft zitten nihil.

De combinatie tussen het bevriezen en verwijderen zorgt er tevens voor dat er geen branderig gevoel ontstaat bij het verwijderen van de teek.

Kick the Tick bestellen?

Heb je (of je huisdier) last van teken? Met Kick the Tick haal je alles in huis wat je nodig hebt om veilig teken te verwijderen. De tekentang is herbruikbaar waardoor je meerdere teken kunt verwijderen. Kick the Tick is vrijwel onmisbaar als je veel buiten in het bos of op andere plekken loopt waar teken kan overspringen.

Kick the Tick bestel je eenvoudig online bij Pestor. In onze webshop vind je naast tekentangen en insectenspray tevens andere bestrijdingsmiddelen tegen insecten en andere plaagdieren. Bovendien profiteer je bij ons van snelle en discrete verzending. Mocht je hulp nodig hebben, dan staat onze klantenservice voor je klaar.

Niet wat je zocht?

Bij Pestor vind je alles wat je nodig hebt voor het bestrijden van muizen en ratten. Bekijk ook: