Weringsmiddelen van RenoFix

Het assortiment van RenoFix bestaat uit een aantal gepatenteerde roosters om muizen, ratten, insecten en andere ongedierte buiten de deur te houden. Hulp nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Filter

Renovatieroosters van RenoFix

Het merk RenoFix is geen onbekende als het gaat om renovatieroosters. Het gepatenteerde RVS rooster is hét alternatief als het gaat om vervangen van het standaard kunststof renovatierooster voor de kruipruimteventilatie. Met het rooster kunnen beschadigde gevels worden hersteld. Bovendien verfraait het de gevel en helpt het om insecten, muizen, ratten en andere ongedierte uit de kruipruimte te houden.

Kruipruimteventilatie

In veel soorten woningen is een kruipruimte aanwezig. Zowel vrijstaande woningen, rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen en sommige appartementen kunnen zijn voorzien van een kruipruimte. Een kruipruimte is vaak aanwezig bij woningen die voor 1980 zijn gebouwd. Maar ook nieuwbouwwoningen kunnen – ondanks dat het bouwbesluit dit niet voorschrijft – met een kruipruimte gebouwd worden.

De kruipruimte is een extra compartiment onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de begane grond niet direct in aanraking komt met de ondergrond. De kruipruimte is doorgaans laag en heeft doorgaans een hoogte tussen de 60 cm en 80 cm. Deze bufferruimte dient onder andere voor het plaatsen van leidingwerk, zoals gasleidingen, waterleidingen, elektriciteitskabels en afvoeren.

De kruipruimte zorgt tevens voor isolatie. Zo dient deze ruimte als buffer tegen vocht en kou. Met name woningen op zand- of kleigrond kunnen nat en koud zijn. De kruipruimte zorgt ervoor dat de invloed hiervan wordt verminderd. De kruipruimte is doorgaans bereikbaar via een luik. Deze bevindt zich vaak in de hal achter de voordeur.

Het is belangrijk dat de kruipruimte licht wordt geventileerd. Dit zorgt ervoor dat de lucht in de ruimte niet te stil staat en te vochtig wordt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de ondervloer gaat rotten.

De ventilatie kan op twee manieren worden uitgevoerd, namelijk via vloerventilatiekokers en renovatieroosters. Beide methodes zorgen ervoor dat de buitenmuur voorzien is van een rooster, waardoor de kruipruimte kan worden geventileerd. De roosters zijn ongeveer ter grootte van de kop van een baksteen.

Ventilatieroosters

Bij veel woningen is het ventilatierooster gemaakt van kunststof. Door de weersinvloeden kan het rooster hierdoor bros worden en scheuren of breken. Een kapot ventilatierooster zorgt ervoor dat er bladeren, insecten en andere ongewenste zaken de kruipruimte in kunnen komen.

Het bouwbesluit vereist een maximale breedte van 10 mm van openingen in de gevel om het binnendringen van muizen en ratten te voorkomen. De ventilatieroosters van RenoFix hebben openingen van 10 x 5 mm. Hiermee blijft de oorspronkelijke benodigde luchtinlaat gehandhaafd.

RenoFix renovatierooster

Met de renovatieroosters van RenoFix kunnen bestaande, eventueel kapotte kunststof kruipruimteventilatieroosters worden vervangen. Bij de bouw zijn de roosterbakjes ingemetseld in de buitengevel. Achter dit roosterbakje zit een losse koker die uitmondt in de kruipruimte. De RenoFix renovatieroosters zijn zowel geschikt voor het vervangen van vloerventilatiekokers (z-kokers) en renovatieroosters.

Het renovatierooster van RenoFix is vervaardigd van roestvast staal (RVS). Dit materiaal is slijtvast en bestand tegen verschillende weersinvloeden. Hierdoor is het RenoFix renovatierooster een duurzaam alternatief voor een kunststof rooster. Bovendien is het het RVS een esthetische verfraaiing van de gevelmuur.

Renovatieroosters plaatsen

Een RenoFix ventilatierooster is eenvoudig te plaatsen. Bij het plaatsen komt er geen onnodig hakwerk, breekwerk of voegwerk kijken. Hierdoor hoef je geen vakman in te huren om deze klus te klaren.

Met een mesje of kleine zaag kun je het kunststof front van het oude rooster eenvoudig verwijderen. Als het kunststof is weggesneden is de binnenkoker zichtbaar. Om ervoor te zorgen dat het rooster goed blijft zitten is het aanbevolen om een laagje lijm te gebruiken. De lijm kan worden aangebracht aan de binnenzijde van de koker. Vervolgens kan het RenoFix renovatierooster naar binnen worden geschoven. De fixatieflappen zorgen ervoor dat het rooster stevig wordt vastgeklemd. Hierdoor is het RenoFix renovarierooster vandaalbestendig.

RenoFix insectengaas

Het renovatierooster van RenoFix is voorzien van kleine openingen voor voldoende luchtinlaat. De openingen bieden tevens voldoende weerstand tegen muizen en ratten. Doordat het ventilatierooster is gemaakt van RVS kunnen de knaagdieren hier niet doorheen knagen.

Om ervoor te zorgen dat ook vliegen, muggen, motten en andere insecten niet door het ventilatierooster kunnen kruipen kan er gebruik worden gemaakt van insectengaas. Deze heeft een maaswijdte van 2,2 mm, wat ervoor zorgt dat de openingen aanzienlijk worden verkleind. Het insectengaas zorgt voor voldoende luchtinlaat en ventilatie van de kruipruimte.

Het insectengaas is los verkrijgbaar. Het gaas kan eenvoudig worden geplaatst. Bij de montage van het rooster kan het gaas achter het rooster worden ingeklemd. Indien gewenst kan het rooster ook met kit worden bevestigd aan het rooster.

RenoFix ventilatierooster bestellen?

Wil je de bestaande, zwarte kunststof ventilatieroosters in de muur vervangen? De RenoFix renovatieroosters zijn hét duurzame alternatief die zorgen voor een fraaie uitstraling van de gevel. De kapotte of beschadigde kunststof roosters zijn eenvoudig te vervangen voor een renovatierooster van RenoFix. Het rooster laat voldoende lucht door voor ventilatie en houdt tevens muizen en ratten buiten. Eventueel kan het rooster worden geplaatst met insectengaas om kleine insecten en vuil te weren.

De producten van RenoFix zijn online verkrijgbaar in onze webshop. Bij Pestor vind je naast werende materialen ook producten om muizen, ratten, insecten en andere plaagdieren te bestrijden. Als je bij ons besteld, dan heb je de producten snel in huis. Bovendien worden alle bestellingen discreet verzonden. Ook voor advies kun je bij ons terecht. Zo staat onze klantenservice voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Niet wat je zocht?

Bij Pestor vind je alles wat je nodig hebt voor het bestrijden van muizen en ratten. Bekijk ook: