Muizen verdelgen

Heb je sporen van muizen gevonden? Dat is vaak even schrikken. Vooral in de koudere maanden krijgen veel mensen last van muizen. De reden is dat de muizen een lekker warm plekje zoeken om de koude wintermaanden door te brengen. Het klinkt onschuldig, toch zijn er goede redenen te bedenken waarom je de muizen maar beter kan verdelgen.

In de eerste plaats maken muizen veel kapot. Muizen zijn echte knaagdieren en moeten veel knagen om hun tanden kort te houden. De tanden van muizen groeien namelijk ongeveer 0,03 centimeter per dag. Grote kans dus dat je isolatiemateriaal, hout of zelfs meubilair eraan moet geloven. Daarnaast is een muizenplaag erg onhygiënisch. Muizen poepen en plassen de hele dag door en voordat je het weet stinkt je hele woning naar de ontlasting. Als klap op de vuurpijl kunnen muizen ziektes met zich meedragen én planten ze zich razendsnel voort. Muizen verdelgen is dus niet iets wat kan wachten tot morgen.

Hoe muizen verdelgen?

Hoe je de muizen gaat verdelgen hangt volledig af van de situatie. Afhankelijk van de omgeving, jouw persoonlijke voorkeur en de risico’s maak je een gedegen besluit. In dit artikel geven we je al het advies dat je nodig hebt op de muizen te verdelgen.

Muizen verdelgen in huis

Om muizen in huis te bestrijden zijn er talloze oplossingen beschikbaar. Zo kun je aan de slag met muizengif, muizenvallen, muizenvangkooien en zelfs met elektronica zoals een ultrasone muizenverjager. Keuze genoeg! Dat maakt het ook meteen lastig. Wij geven je meer informatie over de verschillende bestrijdingsmethodes om muizen in huis te verdelgen.

Muizenval

Een muizenval is misschien wel de meest bekende verdelgingsmethode voor muizen. En dat is niet voor niets. Deze vallen zijn uiterst effectief en doden de muis vrijwel altijd direct, zonder langdurig leed. Hoewel de traditionele houten muizenval nog veel wordt gebruikt zijn de muizenvallen ook verder doorontwikkeld. Zo zijn er tegenwoordig ook muizenvallen beschikbaar gemaakt van kunststof. Deze hebben als voordeel dat je ze makkelijk schoon kunt maken en er, in tegenstelling tot de houten variant, niet snel een dode muizengeur in blijft hangen. Zo kun je ze met gemak meerdere keren gebruiken.

De muizenval die de laatste jaren steeds populairder wordt is de elektrische muizenval. Hierin wordt de muis gedood door elektrocutie. De muis betreedt de elektrische muizenval, krijgt een schok en vervolgens nog een tweede schok om er zeker van te zijn dat de muis is gedood. Na gebruik pak je de elektrische muizenval op en leeg je deze boven de prullenbak zonder dat je de muis hoeft aan te raken. Ideaal als je de muizen in huis wilt verdelgen zonder ermee in aanraking te komen.

Diervriendelijke muizenval

Wil je muizen verdelgen maar dan zonder een fatale afloop? Door een diervriendelijke muizenval te gebruiken vang je de muizen wel, maar laat je ze hierna weer vrij in de natuur. De laatste jaren worden de diervriendelijke muizenvallen flink doorontwikkeld en zijn ze vrijwel net zo effectief als de niet diervriendelijke variant geworden.

Diervriendelijke muizenvallen hebben als voordeel dat je de muizen onaangeraakt weer kunt vrijlaten in de natuur. Doe dit echter altijd wel op veilige afstand (paar kilometer) van je huis, zo voorkom je dat ze terugkomen naar hun nest.

Diervriendelijke muizenvallen voor in huis zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er muizenvangkooien, kantelvallen en inloopvallen. Elke val heeft zijn eigen voor- en nadelen maar het idee blijft hetzelfde: het levend vangen van muizen om ze vervolgens in de natuur vrij te laten.

Muizengif voor in huis

Veel mensen kiezen voor muizengif om muizen in huis te verdelgen. Dat is niet zonder reden. Met het juiste gif en de juiste manier van het gif gebruiken kan dit een uiterst effectieve methode zijn om muizen te verdelgen.

Het gebruik van muizengif is buitenshuis verboden, binnenshuis kun je prima met muizengif aan de slag. Wel zullen sommige soorten muizengif binnenkort verboden worden om ook binnenshuis te gebruiken.

Naast de vele voordelen heeft muizengif echter ook wat nadelen. Zo is het uiterst giftig én aantrekkelijk, zo kunnen huisdieren en kinderen er ook door aangetrokken worden. Voorzichtigheid is dus altijd belangrijk. Echter zijn er ook manieren om de risico’s wat in te perken. Zo kun je het muizengif in een muizenlokdoosje plaatsen, hierdoor kunnen kinderen en huisdieren er minder makkelijk bij komen.

Welk muizengif gebruik je in huis?

Er zijn veel verschillende soorten muizengif beschikbaar. In onze webshop vind je uitsluitend door ons geselecteerde merken die echt bewezen effectief zijn. Zo weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt.

Het is belangrijk onderscheid te maken in de verschillende substanties waarin muizengif wordt geproduceerd. We onderscheiden deze substanties in muizenkorrels, gifblokken en gifpasta. Graankorrels zijn uitstekend te gebruiken in droge ruimtes, de belangrijkste reden is dan ook dat het gif niet snel uitdroogt. Voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of onder de vloer kun je het beste aan de slag gaan met muizengif in de vorm van gifblokken of gifpasta. Deze zijn beter bestand tegen vocht en gaan hierdoor niet schimmelen.

Naast verschillende substanties zijn er ook verschillende werkzame stoffen beschikbaar. Het meeste muizengif werkt op basis anticoagulantia, dit is ook de stof die binnenkort verboden zal worden. Deze stof heeft een werking op de bloedstolling van de muis waardoor de muizen zullen sterven aan een interne bloeding. Er dient meerdere keren van het gif gegeten te worden om te sterven. Muizengif op basis van alfachloralose zal echter niet verboden worden. Deze stof verstoort het zenuwstelsel van de muis waardoor deze vrijwel direct buiten bewustzijn zal raken en sterven. Een eenmalige inname is vaak al genoeg om de muizen te verdelgen.

Muizenverjager voor in huis

Een alternatief voor muizen verdelgen is om de muizen weg te jagen uit je huis of woning door middel van geluid. De laatste jaren worden de ultrasone muizenverjagers steeds populairder. Deze muizenverjagers werken op basis van geluidsgolven en zenden een extreem hoge pieptoon uit waar de muizen zich aan gaan irriteren. Hier is echter wel wat geduld voor nodig. Het duurt namelijk even voordat de muizen zich beginnen te irriteren aan de pieptoon. Na verloop van tijd zullen ze hun biezen pakken en hun nest elders gaan maken.

De verjagers zijn plug-en-play. Het enige wat je hoeft te doen is ze in het stopcontact te steken en te wachten tot de muizen weggaan. Wel is het aangeraden om de ruimte onaantrekkelijk te maken voor muizen door alle voedselbronnen weg te halen. De pieptoon van de muizenverjager is extreem hoog en wordt hierdoor door grotere huisdieren en mensen vrijwel nooit gehoord.

Muizen verdelgen in de schuur of garage

Wil je muizen verdelgen in de schuur of garage? Dat vraagt om de juiste aanpak. Je kunt in de garage of schuur namelijk niet zomaar alle producten tegen muizen gebruiken in verband met bijvoorbeeld de luchtvochtigheid. Wij leggen uit hoe je muizen in de schuur of garage kunt verdelgen!

Muizenvallen voor in de schuur

Een muizenval is een uitstekend middel om muizen in de schuur te verdelgen. De meeste vallen worden niet aangetast door vocht en kou en blijven lange tijd goed en effectief. We raden wel aan om een kunststof muizenval te gebruiken in plaats van de traditionele houten muizenval. Kunststof is beter bestand tegen weersinvloeden dan hout. Daarnaast blijven deze vallen beter schoon en kun je ze makkelijk meerdere keren gebruiken.

Diervriendelijke muizenval

Naast de ‘gewone’ muizenval zoals de muizenklem kun je uiteraard ook uitstekend diervriendelijke muizenvallen gebruiken in de schuur of garage. De meeste diervriendelijke muizenvallen zijn gemaakt van kunststof en kunnen hierdoor uitstekend in vochtige ruimtes worden gebruikt. Er zijn ook muizenvangkooien gemaakt van metaal. Let hierbij altijd goed op dat dit roestvrijstaal is om ervoor te zorgen dat de diervriendelijke muizenval lang mee kan gaan, ook bij gebruik in de schuur of garage.

Muizen lokaas in de schuur

In verband met de luchtvochtigheid dien je goed na te denken over het lokaas dat je gaat gebruiken. In vochtige ruimtes blijft eten vaak minder lang goed, waardoor je lokaas minder lang aantrekkelijk blijft voor de muizen. Ideaal voor in de schuur of garage zijn professionele lokmiddelen. Deze kunnen beter tegen weersinvloeden, zijn bewezen aantrekkelijk voor muizen én worden veelal gebruikt door professionele ongedierteverdelgers.

Muizengif voor schuur of garage

Ook muizengif is prima te gebruiken in een schuur of garage. Houd er echter wel rekening mee dat het in een garage of schuur vaak erg vochtig is. Hierdoor kun je beter geen muizenkorrels gebruiken. Kies in een schuur of garage altijd voor muizenpasta of gifblokken om muizen te verdelgen. Dit muizengif is bestand tegen vocht en gaat hierdoor langer mee dan muizenkorrels.

We raden aan om muizengif altijd te gebruiken in combinatie met een muizenlokdoosje. Hierdoor blijft het gif afgeschermd voor huisdieren en kinderen. Ook vergroot een muizenlokdoosje de pakkans. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat muizen eerder geneigd zijn om te eten van je muizengif als ze zich op hun gemak voelen zoals in een kleine ruimte. Wil je dus echt serieus muizen verdelgen met muizengif? Neem er dan altijd een lokdoosje bij.

Muizen verdelgen in de tuin of buiten

Heb je last van muizen in de tuin? Grijp dan snel in. Vooral wanneer het kouder wordt gaan ze namelijk al snel op zoek naar een warm plekje om een nest te maken. Het is dus wachten tot ze je woning binnenkomen. Muizen verdelgen in de tuin vraagt om een speciale aanpak. Zo mag je bijvoorbeeld geen muizengif gebruiken in de tuin. Wij leggen je uit wat wél mag en hoe jij succesvol muizen in de tuin kunt verdelgen.

Muizenval

De ‘gewone’ muizenval, of de muizenklem, leent zich uitstekend om muizen in de tuin te verdelgen. Houd hierbij wel serieus rekening met risico’s. Het lokaas dat je gebruikt is voor andere dieren zoals vogels of katten ook aantrekkelijk. Je wil natuurlijk niet dat zij ook in je muizenval terecht komen.

Het beste kun je dus aan de slag met muizenvallen die in een muizenlokdoosje passen. Bekijk bijvoorbeeld eens de muizenvallen en lokdoosjes van het merk Unpest. Deze sluiten precies op elkaar aan en werken uitstekend samen.

Denk daarnaast goed na over je lokaas. Veel lokaas bederft snel in de buitenlucht. Door gebruik te maken van professioneel lokaas van bijvoorbeeld het merk Nara kun je langere tijd muizen in de val lokken zonder steeds het aas te moeten vervangen.

Muizenvangkooi of inloopval

Diervriendelijke muizenvallen zoals de muizenvangkooi of een inloopval lenen zich uitstekend om in de tuin muizen te verdelgen. Ze hebben als voordeel dat ze vaak zijn gemaakt van kunststof of roestvrijstaal waardoor ze door weersinvloeden nauwelijks worden aangetast. Daarnaast brengt de diervriendelijke muizenval een stuk minder risico’s voor de omgeving met zich mee dan de muizenklem. Zo kunnen vogels, katten en andere dieren zich minder snel bezeren aan een diervriendelijke muizenval dan aan de muizenklem.

Ook in diervriendelijke muizenvallen heeft het weer invloed op je lokaas. Overweeg daarom ook in deze situatie te werken met professioneel lokaas dat langer goed blijft in een vochtig klimaat dan voedsel.

Alternatief voor verdelgen: uit de tuin verjagen

Een alternatief voor muizen verdelgen is door ze te verjagen. Met een ultrasone muizenverjager creëer je een onaantrekkelijke leefomgeving voor muizen. Ze zullen zo niet snel in jouw tuin een nest bouwen en de bestaande muizen zullen na verloop van tijd wel elders hun nest gaan maken. Een ultrasone muizenverjager zendt piepgeluiden uit op erg hoge frequenties. Deze zijn voor mensen vrijwel nooit te horen, maar muizen ergeren zich er groen en geel aan.

Er zijn speciale ultrasone muizenverjagers voor in de tuin. Deze zijn beter bestand tegen slecht weer en werken vaak op basis van een accu of zelfs met zonnepaneel. Daarnaast zijn deze vaak voorzien van meerdere standen waardoor je ze ook kunt gebruiken om andere dieren zoals katten en vogels uit de tuin te weren.

Hulp nodig bij het verdelgen?

Lukt het niet om de muizen eigenhandig te verdelen? Schakel dan snel professionele hulp in. Je wil hier niet te snel mee wachten omdat muizen zich razendsnel voortplanten. Een kleine muizenbesmetting kan dus al snel uitlopen tot een ware muizenplaag. Een echte vakman weet precies wat te doen om de muizenplaag aan te pakken.

Het onderstaande product is toegevoegd aan je winkelwagen:

De waardering van pestor.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 52 reviews.